• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı sütun verilerini tek sütuna çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
115
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Herkese hayırlı günler. Bir formüle takıldım yapay zeka bile yapamadı bunu.

Excel sayfasında

A2:A sütunda Yemek isimleri
B2:B sütunda Yemek fiyatları

C2:C sütunda Meyve isimleri
D2:D sütunda Meyve fiyatları

E2:E sütunda Çorba isimleri
F2:F sütunda Çorba fiyatları

G2:G sütunda Tatlı isimleri
H2:H sütunda Tatlı fiyatları

I2:I sütunda içecek isimleri
J2:J sütunda İçecek fiyatları

K2:K sütunda Salata isimleri
L2:L sütunda Salata fiyatları

M2:M sütunda Meze isimleri
N2:N sütunda Meze fiyatları

Benim istediğim; P2 sütununa Tüm isimler, Q2 sütunun da bu isimlerin karşılığındaki fiyatları gelecek şekilde alfabetik olarak sıra ile tek liste oluşturmak.

Başlık Yemek isimlerine takılmayalım onlar örnek verildi. örnek tablo ekte

Ekli dosyalar

• tekliste.xlsx
    25.1 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Buton kodlarını modulde ekleyeceniz bıutona ekleyin. sütün sayısını ona göre ayarlama yaparsınız. Örnektekinden farklı sütun olmazsa her butona bastığınıda liste yenilenir. eski listeyi siler.
Herkese hayırlı günler. Bir formüle takıldım yapay zeka bile yapamadı bunu.

Excel sayfasında

A2:A sütunda Yemek isimleri
B2:B sütunda Yemek fiyatları

C2:C sütunda Meyve isimleri
D2:D sütunda Meyve fiyatları

E2:E sütunda Çorba isimleri
F2:F sütunda Çorba fiyatları

G2:G sütunda Tatlı isimleri
H2:H sütunda Tatlı fiyatları

I2:I sütunda içecek isimleri
J2:J sütunda İçecek fiyatları

K2:K sütunda Salata isimleri
L2:L sütunda Salata fiyatları

M2:M sütunda Meze isimleri
N2:N sütunda Meze fiyatları

Benim istediğim; P2 sütununa Tüm isimler, Q2 sütunun da bu isimlerin karşılığındaki fiyatları gelecek şekilde alfabetik olarak sıra ile tek liste oluşturmak.

Başlık Yemek isimlerine takılmayalım onlar örnek verildi. örnek tablo ekte
Ofis 365 için formül;
P2 hücresine;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Q2 hücresine;
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ofis 2021 için VBA çözümü;

Kod:

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-tekliste.xlsm
    55.7 KB · Gösterim: 3
Kıymetli üstatlar her ikinizdende Allah razı olsun. ikinizin modül olayı çalıştı. 365 bana lazım değil emeğine sağlık.
Şimdi bunu sonuçlandırmak için soruyorum. Vba formda yeni ürün ekleyince güncelle butonu yapsak bu butonu nasıl bağlarız modüle. Tam açarsak eğer.
Yemek Ekle sil gibi userform sayfamız var burada yeni yemek ekledik veya artık sunulmayan yemeği ilgili yerinden sildik. buraya kadar sorun yok çalışıyor. Genel toplu olan listeyi güncelleme için Aktar gibi bir buton ekleyeceğim ve sizin modüle göndereyim ki Genel listeyi sizin kodlarınız sayesinde güncellesin yani aktarsın. Umarım anlaşıldım. Bu butona hangi kodlar ile bağlayabilirim.

En özeltle şunu istiyorum Excel sayfaya oluşturduğunuz butonu UserForm a göndermek istiyorum. Excel ile değil form ile kullanılıyor çünkü.

Buton kodlarını modulde ekleyeceniz bıutona ekleyin. sütün sayısını ona göre ayarlama yaparsınız. Örnektekinden farklı sütun olmazsa her butona bastığınıda liste yenilenir. eski listeyi siler.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri