• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru farklı sayfalardan alınan veri sorunu

ERDALOZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
merhaba,
üç tane excel dosyam var, biri ana dosya, diğer ikisi ise sadece veri dosyaları olup, veri dosyalardaki verileri vlookup yardımı ile ana dosyada kullanıyorum.
Şöyle bir sorunum var; bir dosya kapalı olsa da ondaki veriyi alabiliyorken, diğer dosya kapalı olduğu zaman alamıyorum yani o dosyayı açmam gerekiyor.
Bu farklılık neden olabilir? teşekkürler.

merhaba,
üç tane excel dosyam var, biri ana dosya, diğer ikisi ise sadece veri dosyaları olup, veri dosyalardaki verileri vlookup yardımı ile ana dosyada kullanıyorum.
Şöyle bir sorunum var; bir dosya kapalı olsa da ondaki veriyi alabiliyorken, diğer dosya kapalı olduğu zaman alamıyorum yani o dosyayı açmam gerekiyor.
Bu farklılık neden olabilir? teşekkürler.
Bu durumun daha net çözülmesi için, VLOOKUP formülünüzün ve veri dosyanızın bağlantı türünün nasıl düzenlendiğini görmek faydalı olacaktır.
Dosyalarınızı yükleyiniz.

Bu durumun daha net çözülmesi için, VLOOKUP formülünüzün ve veri dosyanızın bağlantı türünün nasıl düzenlendiğini görmek faydalı olacaktır.
Dosyalarınızı yükleyiniz.
kurum dosyaları olduğu için paylaşamıyorum ama örnek dosya yapmaya çalışayım, teşekkürler.

Sayın ERDALOZ,
A dosyası ana dosyanız olsun.
B dosyası veri aldığınız ikinci dosya,
C dosyası veri aldığınız üçüncü dosya, olsun.
1) A dosyası açıkken B dosyasını açın. B dosyasından veri alacaksınız. Sizin dediğinize göre C dosyasından veri alamayacaksınız.
Sadece C dosyasını kapatın. A dosyası açık kalsın.
2) A dosyası açıkken C dosyasını açın. C dosyasından veri alacaksınız. Sizin dediğinize göre B dosyasından veri alamayacaksınız.
Eğer 1 ve 2 nci maddedeki şartlar oluşuyorsa bu şu demektir. A dosyası veri alırken 1'den fazla dosyanın açık olmasını istemiyor demektir. Bu yaptığınıza çapraz test denir. Ya bu işlem yerleşik işlevdir, yada biryerlerde ayar yapılması gerekiyordur.
Size önerim B ve C dosyalarının adını (mümkünse) tek kelime olacak şekilde değiştirin. Ama isimler birbirine yakın olmasın. Mesela ; B dosyası = OCAK AYI GİDER TABLOSU, C dosyası = ŞUBAT AYI GİDER TABLOSU. Burada sadece ay isimleri farklı. B ve C dosya isimleri tamamen farklı olsun. Birde böyle deneyin. Lütfen dönüş yapın.

Geri