• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı Sayfadan Koşullu Veri Çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

redant

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ön muhasebe ve proje takip için Excel VBA ile uğraşıyorum/öğrenmeye yeni başladım. Forumdan çok değerli Adnan Bey'de sağ olsun çok yardımcı oldu fakat şimdi başka bi' konuda takıldım. Değerli yardımlarınızı bekliyorum.

"ÖDEMELER" sayfasında TÜRÜ sütununda TEDARİKÇİ ÖDEMESİ'ni seçtiğim zaman, "TEDARİKÇİ TAKİBİ" sayfasına CARİ ADI sütununa eklemesini istiyorum. TEDARİKÇİ ÖDEMESİ yerine farklı bi' şey seçtiğim zaman "TEDARİKÇİ TAKİBİ" sayfasına eklemesini istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bi' de dediğim gibi yeni başladım. Eksik gördüğünüz şeyler varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Saygılar.

Çözüm
hemen indirme biraz uğraş Maksadım zorluk çıkarmak değil zorlanmadan yazmadan saçı başı yolmadan olmaz sonrada ya ne kadar kolaymış diyeceğin günler yakın
Diğer işlemler ile aynı.
ödemeler satırını doldur. Diğer işlemdeki gibi ID atamasını sıra numarasına yazdır. bunu yaparken en son TÜRÜ nü doldur. sonrası gene aynı. Uğraş takıldığın yerde sor. Başaracaksın.

Konu Sahibi
Diğer işlemler ile aynı.
ödemeler satırını doldur. Diğer işlemdeki gibi ID atamasını sıra numarasına yazdır. bunu yaparken en son TÜRÜ nü doldur. sonrası gene aynı. Uğraş takıldığın yerde sor. Başaracaksın.
Adnan Bey uğraştım ama yapamadım hepsini ekliyor. Ben sadece Tedarikçi Ödemesini seçtiğim zaman eklemesini istiyorum. Yardımınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

Saygılar.

Konu Sahibi
Diğer işlemler ile aynı.

Merhaba,

Formülle yapmayı denedim yine olmadı. Yardımınızı rica ediyorum.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Açıklamaları koda yazdım

Konu Sahibi
Açıklamaları koda yazdım

Adnan Bey elinize, kolunuza aklınıza sağlık. Uğraştırıyorum sizi sürekli. Hakkınızı helal edin. Tam istediğim gibi oldu sadece TEDARİKÇİ ÖDEMESİ yazan satırı alıyor fakat; TEDARİKÇİ ÖDEMESİ yazılan satırdaki diğer hücreleri almıyor onu benden almamı istediniz. Diğer sayfalarda bana gösterdiğiniz gibi olan kodu aldım aşağıdaki resimde arka planı sarı renkteki yerlere yapıştırdım, gelmedi. 3, 4 alternatifini yaptım yine olmadı. Mantıken KullanılanSatırNo ile gelmesi lazım çünkü yukarıda siz tanımladınız. Bana TEDARİKÇİ ÖDEMESİ ile birlikte farklı hücreyi nasıl aktaracağımı gösterebilir misiniz? Çok teşekkürler tekrar.

Saygılarımla.

1702569303310.png

kullanılansatırno diğer if blokunun içinde kalıyor kısacası oradan bilgi alamıyor.Bu nedenle hata meydana gelir

Konu Sahibi
kullanılansatırno diğer if blokunun içinde kalıyor kısacası oradan bilgi alamıyor.Bu nedenle hata meydana gelir
Adnan Bey Teşekkürler ilginize. Aşağıdaki satırları ekledim olmadı hata verdi. Nerede hata yapmış olabilirm.

KullanilanSatirNo = Target.Row bunu eklediğim zaman duplicate hatası verdi. Sildim yine yapamadım. Neyi atlamış olabilirim.

1702571492577.png

Konu Sahibi
kodları ezberleme mantık çerçevesinde git.
Sayfa10.Cells(Target.Row, 5) kodu target.row en son tıkladığın satırın numarasını verir. yani target.row aslında bir satır numarasını belirtir.
tedarikSon ise taderik sayfasındaki son satırı üst taraftaki kodla bulur
Sayfa7.Cells(tedarikSon + 1, 4)= sayfa7 nin tedarikson satır numarası ve 4. sütuna(D sütunu) na yaz demek.

Sayfa7.Cells(tedarikSon + 1, 5) = Sayfa10.Cells(Target.Row, 6) sayfa10 daki 6.sutun(F sutunu) daki değerleri sayfa7 deki tedarikson satırının 5. (E sütununa )yazdır demek

Konu Sahibi
kodları ezberleme mantık çerçevesinde git.
Sayfa10.Cells(Target.Row, 5) kodu target.row en son tıkladığın satırın numarasını verir. yani target.row aslında bir satır numarasını belirtir.
tedarikSon ise taderik sayfasındaki son satırı üst taraftaki kodla bulur
Sayfa7.Cells(tedarikSon + 1, 4)= sayfa7 nin tedarikson satır numarası ve 4. sütuna(D sütunu) na yaz demek.

Sayfa7.Cells(tedarikSon + 1, 5) = Sayfa10.Cells(Target.Row, 6) sayfa10 daki 6.sutun(F sutunu) daki değerleri sayfa7 deki tedarikson satırının 5. (E sütununa )yazdır demek

Adnan Bey teşekkür ederim, fakat bunu denedim yapamadım. Denemiş olduğum halini ekte iletiyorum.

buradan devam et

iyice incele işlem yapılıyor. Hem yeni kayıt hem de güncelleme yapar. Tedarikteki kayıtları sil kontrolunu yap

Konu Sahibi
iyice incele işlem yapılıyor. Hem yeni kayıt hem de güncelleme yapar. Tedarikteki kayıtları sil kontrolunu yap
Kayıtları sildim tekrar denedim yine kayıt yapmadı. Sadece TEDARİKÇİ TAKİBİ sayfasında CARİ ADI sütununa "Tedarikçi Ödemesi" ni getiriyor. Diğer hücreleri geçirmiyor.

Saygılar.

onlarıda örnekteki gibi koda ekleme yap 2 alanı eklemiştim cari,sıra no proje diğerlerini benzeterek yapın

Konu Sahibi
onlarıda örnekteki gibi koda ekleme yap 2 alanı eklemiştim cari,sıra no proje diğerlerini benzeterek yapın
Başınızı ağırttım rahatsızlık verdim kusura bakmayın lütfen. Sizin gönderdiğiniz dosyayı direkt açtığım zaman cari adı, ödeme türü ve proje hücrelerine veri direkt girilmiş görünüyor. Ben de hiçbir kod ile oynamadan her şeyi sildim, tüm sayfalardaki. Test amaçlı tekrar ekledim. Eklediğim zaman sizin yazdırdığınız hücrelere de veriyi yazmadı. Bunu anlatmak istiyorum. Teşekkürler.

Saygılar.

yanlış dosya ile mi çalışıyorsunuz Dosyayı tekrar ekliyorum.
Ödeme sayfasında işlemi yapın tedarikten kayıtı kontrol edin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri