• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı sayfadan 2 şartlı veri çekme formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

A_day

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Örnek dosyada, "A & N" sayfasında, "Kasa" sayfasından veri çekmekteyim. [ B7 ] ve sonrasındaki satırlarda yazılı olan formül, [ D2 ] hücresine girdiğim metnin geçtiği tüm satırları "Kasa" sayfasından çekmekte. Ancak örnekte de göreceğiniz gibi, örneğin Ali isimli çalışanın hem "Avans" hem de "Haftalık"ları bir arada listelenmekte.

[ B6 ] hücresine yazdığım formül ile "Avans"ları ayrı, "Haftalık"ları ayrı çekmek istedim ve ikinci kıstas için [ E2 ] hücresini kullandım. Alt hücrelerdeki düzgün çalışan formülleri revize ederek, yan sayfadan iki kıstaslı veri çekmek istedim ama yazdığım formül çalışmadı.

Bu formülü ne şekilde revize etmeliyim ki, [ D2 ] ve [ E2 ] hücrelerine girmiş olduğum iki ayrı metnin geçmiş olduğu satırları yan sayfadan çekebileyim?

Ekli dosyalar

• 103_ikili_arama.xlsx
    27.6 KB · Gösterim: 5
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• 103_ikili_arama.xlsx
    28.8 KB · Gösterim: 4
Çözüm
İlginize çok teşekkür ediyorum. İkinci kıstasın liste içinden seçildiği değişik bir çözüm olmuş. Bu haliyle de işimi göreceğini umuyorum ama formül ile de çözüm olup olmadığını çok merak ediyorum. Bu nedenle konuyu şimdilik kapatmazsanız sevinirim...

ama formül ile de çözüm olup olmadığını çok merak ediyorum. Bu nedenle konuyu şimdilik kapatmazsanız sevinirim...
Sayın A_day,
Zaten formül ile çözüme ulaştım. Kasa sayfası A, B ve C sütunlarını yardımcı sütun olarak kullandım ve gizledim. Sizin A & N sayfasında B sütununda 7 nci satırdan itibaren kullandığınız formülü iptal edip yerine başka bir formül girdim. Diğer satır, sütun ve formüllerinize dokunmadım. E2 hücresini de hatalı veri girişini engellemek için açılır liste yaptım. Diğer yandan konuyu ben kapatamam. Çözüme ulaştığına kanaat getirdiğinizde konuyu ancak siz kapatabilirsiniz. Çözüme ulaşıp ulaşmadığını bilemediğimiz için konuyu bizler kapatamayız. Konu hangi Destek Ekibinin desteğiyle çözüme kavuştuysa o Destek Ekibini seçerek kapatınız. Eğer istersen isimleri de formülle tekrarlanan isimleri teke düşürerek bir liste hazırlatır, onu da açılır liste yaparım. İsim listesinin sayısını vermeniz yeterli. Listeye gerek yok. Kolay gelsin. Lütfen dönüş yapınız.

kralım ilginize teşekkür ediyorum. Bu haliyle de işimi görüyor, çok sağolun.

Benim [B6] hücresine yazdığım formül mantığıyla da çözüm olabilir mi onu merak etmiştim ama sanırım o tarz bir çözüm yok. O nedenle bu haliyle çözümü kullanacağım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri