• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü farklı olan değerleri 2 aşamalı sorgulama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

incsoft

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
17
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan

Arkadaşlar burada amaç vardiya ve sicil adetlerinin aynı olup/olmadığının kontrol edilmesi ve hatalı olanların tespit edilmesidir. Örneğin bir tezgahta V1-V2-V3-VN değerlerine ait olan isterse 100 adet kayıt olsun bu vardiyalardan içerisinde olan adet kaçsa sayısı sadece odur. Mesela V1-V2 toplam 100 adetse bile sonuç 2 olmalı. Bu durumda sicil adetinin de vardiya gibi 2 olması gerekmektedir. Eğer eşit değilse o zaman hata vardır demek. Ekteki örnekte birkaç veride örnek belirttim.​

Ekli dosyalar

• SORU.xlsx
    36.1 KB · Gösterim: 4

Arkadaşlar burada amaç vardiya ve sicil adetlerinin aynı olup/olmadığının kontrol edilmesi ve hatalı olanların tespit edilmesidir. Örneğin bir tezgahta V1-V2-V3-VN değerlerine ait olan isterse 100 adet kayıt olsun bu vardiyalardan içerisinde olan adet kaçsa sayısı sadece odur. Mesela V1-V2 toplam 100 adetse bile sonuç 2 olmalı. Bu durumda sicil adetinin de vardiya gibi 2 olması gerekmektedir. Eğer eşit değilse o zaman hata vardır demek. Ekteki örnekte birkaç veride örnek belirttim.​

Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-SORU.xlsm
    67.7 KB · Gösterim: 3

Öncelikle teşekkürler. Sanırsam birde macro ile saydırmışsınız. Anladığım kadarıyla bu tür işler macro olmadan olmuyor hocam. Bu şekilde olmuş güzel. Birde kendim masaüstünden export.xlsx üzerinden verileri çekmesi için macro eklerim olur biter. Elle ekleme yapmasınlar en azından verileride otomatik çeker. Teşekkürler.

Makrosuz da olur diye düşünüyorum. Bir dener misiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• SORU.xlsx
    127.1 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri