• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı Hücrelerdeki Verileri Alt Alta Yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

pamiraz

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
EXCEL.JPGSatırlarda işaretli olan verileri yandaki gibi alt alta sıralamak istiyorum. Formül yazıp çoğalttım ama satır atladı. Nasıl yapabilirim?

Deneyiniz. Aşağıda ki kodu kendi dosyanıza göre uyarlayınız.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DİKEY-YATAY.xlsm
    19.2 KB · Gösterim: 6
1) Gönderdiğiniz kodu ben mevcut excel sayfama nasıl ekleyeceğim?
2) Ortaya çıkan veriler sadece tek bir sütununa eklenecek. Sizin gönderdiğiniz dosyada bu "O" sütunu oluyor.

1) Gönderdiğiniz kodu ben mevcut excel sayfama nasıl ekleyeceğim?
2) Ortaya çıkan veriler sadece tek bir sütununa eklenecek. Sizin gönderdiğiniz dosyada bu "O" sütunu oluyor.
Kodu çalıştırmak için:
  1. Excel'de Alt + F11 tuşlarına basarak VBA düzenleyicisini açın.
  2. Insert menüsünden Module seçeneğini seçerek yeni bir modül oluşturun.
  3. Yukarıdaki kodu bu yeni modüle yapıştırın.

Hocam öncelikle çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim. Ancak kod sonucunda ortaya çıkan verilerin tek bir sütunda alt alta sıralanması gerekiyor. Sizin gönderdiğiniz dosyada bu "O" sütunu oluyor.
O şekilde olamıyorsa şöyle bir şey de yapabiliriz.
Resimdeki sayı diziminin tek bir sütunda alt alta 100-74-75-79-90-60-41-68-50... şeklinde sıralanmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz?
Sayıdizimi.JPG

merhabalar
resimden ziyade örnek dosya eklemeniz durumunda daha hızlı doğru şekilde sonuç alabilirsiniz

Hocam öncelikle çok yardımcı oluyorsunuz teşekkür ederim. Ancak kod sonucunda ortaya çıkan verilerin tek bir sütunda alt alta sıralanması gerekiyor. Sizin gönderdiğiniz dosyada bu "O" sütunu oluyor.
O şekilde olamıyorsa şöyle bir şey de yapabiliriz.
Resimdeki sayı diziminin tek bir sütunda alt alta 100-74-75-79-90-60-41-68-50... şeklinde sıralanmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz?
Ekli dosyayı görüntüle 25988
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DİKEY-YATAY (1).xlsm
    20.5 KB · Gösterim: 6
SNNAY Hocamın müsaadeleriyle,
Farklı bir bakış açısıyla, Alternatif olarak Formülle çözüm örneği olsun.

1716849641485.png

Ekli dosyalar

• dnm14.xlsx
    21.6 KB · Gösterim: 9
Çözüm
Öneriler için çok teşekkürler. Bakıyorum hemen.

Formülde, A sütunu
SATIRSAY($A$3:$A3) kısmında var ki bu da satır saymak amaçlıdır. Satır saydırmak için, İlla ki A3 hücresinden başlayacak ve A sütunu olacak diye bir kaide yok. Herhangi bir hücreden başlayabilir ve başladığı kolonda da devam edebilir.
Örneğin, SATIRSAY($AAA$3:$AAA3) da olabilirdi.

Hepinize çok teşekkür ederim. Çözüm sağlanmıştır.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri