• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Farklı Excel Açıkken Hata Durumu

redant

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

Dosya boyutu yüksek olduğu için excel yükleyemedim. Sorum şu; "Data" adlı sayfam var, bu sayfanın "B15" hücresinde 4 farklı tipten birinin yazması gerekiyor ve her tipin karşılığı olan userform var. "B15" hücresinde; "A, B, C, ve D" tipi olacak şekilde 4 adet tipten biri yazacak. Userformlar ise; "MajorA", "MajorB", "MajorC", ve ""MajorD" şeklindedir. Excel'i userformlar ile yönetiyorum, excel sayfaları gizli. Dosya adım: "StatusReport.xlsb"

Sorunum şu; kodum hiçbir excel dosyası açık değilken sıkıntısız çalışmakta. Fakat başka bir excel dosyası açıksa "Run-Time Error:9) hatası alıyorum. 2 gündür çözümleyemedim, yardımlarınızı bekliyorum.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Deneyiniz
CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Teşekkür ederim ilginize. Kod ilk seferinde çalışıyor. Fakat sonrasında çalışmıyor. Aşağıdaki gibi hata veriyor. Herhalde sayfa hide olduktan sonra 2. sefer unhide yapmıyor olabilr diye düşünüyorum.

"Hata oluştu: Subscript out of range"

Dosyanızın bir kopyası ile küçükçe örneğini oluşturup içindeki kişisel ve özel verileri değiştirerek mümkün olduğu kadar az ancak sonuçları görmeye yetecek kadar veri ile kaydedin ve ZİP formatında sıkıştırarak ekleyin.

Dosyanızın bir kopyası ile küçükçe örneğini oluşturup içindeki kişisel ve özel verileri değiştirerek mümkün olduğu kadar az ancak sonuçları görmeye yetecek kadar veri ile kaydedin ve ZİP formatında sıkıştırarak ekleyin.
Yönlendirmeniz için teşekkürler. Hazırladığım örnek dosya yüklendi.

Ekli dosyalar

• Test.xlsb
    15.4 KB · Gösterim: 7
Hata verdiğinde Debug butonuna basın.
Sonra F8 tuşuna basarak kodları satır satır çalıştırın.
Şimdi tekrar bir satırda hata verecektir.
Hangi satırda hata veriyorsa o satırı söyleyin.

Muhtemelen UserForm Activate yada Initialize kodlarında hata var.

Hata verdiğinde Debug butonuna basın.
Sonra F8 tuşuna basarak kodları satır satır çalıştırın.
Şimdi tekrar bir satırda hata verecektir.
Hangi satırda hata veriyorsa o satırı söyleyin.

Muhtemelen UserForm Activate yada Initialize kodlarında hata var.
"MajorD.Show" burada hata veriyor. UserForm_Initialize kodlarım aşağıdaki gibidir.

Kod:

F8 Tuşuna basarak kodların çalışmasına devam ettiniz mi?
Hangi satırda hata veriyor?

MajorD.Show satırında hata veriyor bunu anladım.

Bu demek oluyor ki MajorD formu içinde bulunan kodlarda bir hata vardır.
Bu hatanın hangi satırda olduğunu bulacağız

Lütfen F8 tuşuna tekrar tekrar basarak kodları satır satır çalıştırmaya devam edin.
Ondan sonra ilk hata verdiği satırı söyleyin.

MajorD.Show satırında hata veriyor bunu anladım.

Bu demek oluyor ki MajorD formu içinde bulunan kodlarda bir hata vardır.
Bu hatanın hangi satırda olduğunu bulacağız

Lütfen F8 tuşuna tekrar tekrar basarak kodları satır satır çalıştırmaya devam edin.
Ondan sonra ilk hata verdiği satırı söyleyin.
MajorD'de sorun yok. Sorun anladığım kadarıyla sizin dediğiniz gibi excel ilk direkt userform ile açılmasından kaynaklı kodlarda. O kodları silince hata kalktı. İlginize teşekkür ediyorum.

Ama bu sefer excel'i, .exe şeklinde düzgün çalıştıran kod bulamadım.

Dosyanızı paylaşmışsınız fakat dosyanızda ne var ne yok hepsini silmişsiniz.
Hiçbir şey silmeden yada sadece çok önemli ve gizli şeyleri değiştirip dosyayı öylece paylaşırsanız hatayı-sorunu daha kolay bulabiliriz.

Sorunum hala devam etmekte, anlık bir düzelme olmuştu.

"Bir hata oluştu. Subscript out of range" hatası veriyor

Bu kodlar yazdığı zaman hata ile karşılaşıyorum. Bu kodlar olmadığında sorun yok. Excel'i de tamamen userform ile yönetmek istiyorum. Desteklerinizi rica ediyorum. Teşekkürler.

"Module" kısmına;
Kod:

"ThisWorkbook" kısmında;
Kod:

"Anasayfa" isimli userform içerisinde;
Kod:

Sayın redant size yardımcı olmaya çalışıyorum fakat söylediklerime hiç kulak asmıyormuşsunuz gibi geliyor.
Son olarak size yardımcı olabilmek adına söylüyorum.

Dosyanızı paylaşır mısınız? Eğer dosyanızda gizli bilgiler varsa onları değiştirip paylaşın. Ama başka hiçbir şeyi silmeden paylaşın.

Ekli dosyayı inceleyin yapmak istediğiniz bu mudur? Eksik bilgi paylaşımlarınız nedeni ile şahsen tamamlanana kadar ilgilenmeyecektim dosyanızla lakin Sevgili Alpi dostumuzun bilgi alıp yardımcı olabilmek için çabalayıp durmasına binaen baktım. Lütfen sorularınızda daha dikkatli olun. Ne yapmak istediğinizi kısa öz olarak mantığını açıklayarak anlatın ve bu anlattıklarınızın anlaşılabileceği yeterli sayıda veri ve kodlarınızı içeren örnek dosya paylaşmaya özen gösterin. Dosyanız xlsb olduğundan kuvvetle muhtemel kodlarınızı personal dosyanıza kaydediyorsunuz bu hususu dikkate alarak kodlarınızın paylaştığınız örnek içinde olduğunu kontrol edin. Ne kendinize ne de size yardımcı olmaya çalışan insanlara vakit kaybettirmeyin.

Ekli dosyalar

• Test_editedatoykan.zip
    24.3 KB · Gösterim: 2
Ekli dosyayı inceleyin yapmak istediğiniz bu mudur? Eksik bilgi paylaşımlarınız nedeni ile şahsen tamamlanana kadar ilgilenmeyecektim dosyanızla lakin Sevgili Alpi dostumuzun bilgi alıp yardımcı olabilmek için çabalayıp durmasına binaen baktım. Lütfen sorularınızda daha dikkatli olun. Ne yapmak istediğinizi kısa öz olarak mantığını açıklayarak anlatın ve bu anlattıklarınızın anlaşılabileceği yeterli sayıda veri ve kodlarınızı içeren örnek dosya paylaşmaya özen gösterin. Dosyanız xlsb olduğundan kuvvetle muhtemel kodlarınızı personal dosyanıza kaydediyorsunuz bu hususu dikkate alarak kodlarınızın paylaştığınız örnek içinde olduğunu kontrol edin. Ne kendinize ne de size yardımcı olmaya çalışan insanlara vakit kaybettirmeyin.
Merhabalar,

Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok fazla kod olduğundan ötürü ve gizli olmasından kaynaklı maalesef hiçbir şey silemiyorum yine destekleriniz için size ve Alpi ye sonsuz teşekkür ve saygılar.

Hazırladığınız dosyayı açarken resimdeki hataları veriyor;

111111111.png

Ekli dosyalar

• 2222222222222222.png
    2222222222222222.png
    38.1 KB · Gösterim: 4
Geri