• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı dosyadan şarta bağlı veri alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDALOZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
29
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba,
Ekte iki çalışma dosyası mevcut, benim yapmak istediğim DATALIST dosyasında bulunan çalışma sayfalarındaki bilgilere göre; ANALIZ dosyasındaki B1 ve B2 hücrelerine hangi isim ve yıl girilirse, A4:A7 hücrelerindeki istenen bilgilerin B4:B7 hücrelerine gelmesini sağlamak, teşekkürler.
NOT: DATALIST dosyasındaki yılların ve dataların yerleri her gün sıralaması değişebiliyor ya da bazen eksilme yada ekleme olabiliyor, dolayısıyla bulundukları hücreler sabit değil. Başka bir ifade ile yıllar bulundukları satır içerisinde; ön, arka,alt,üst gibi ifadelerde bulundukları sütun içinde yer değiştirebiliyor.

Ekli dosyalar

• ANALIZ.xlsx
    8 KB · Gösterim: 6
  • DATALIST.xlsx
    11 KB · Gösterim: 5
Sayın ERDALOZ
ANALİZ çalışma kitapçığına DATALİST kitapçığındaki veriler aynı sayfa isimi ile çekildi ve kaydedildi. DATALİST kitapçığında yapacağın her değişiklik ANALİST kitapçığında da değişecektir. Tabi sen ANALİST kitapçığını her açtığında Güncelleştir seçeneğini seçmen lazım yada ANALİST kitapçığının Seçenekler seçeneğinden otomatik güncelleştirmeyi işaretlemelisin ki her açtığında Güncelleştir seçeneğini seçmene gerek kalmaz.

Ekli dosyalar

• ANALIZ.xlsx
    16.7 KB · Gösterim: 6
  • DATALIST.xlsx
    11 KB · Gösterim: 3
Sayın ERDALOZ
ANALİZ çalışma kitapçığına DATALİST kitapçığındaki veriler aynı sayfa isimi ile çekildi ve kaydedildi. DATALİST kitapçığında yapacağın her değişiklik ANALİST kitapçığında da değişecektir. Tabi sen ANALİST kitapçığını her açtığında Güncelleştir seçeneğini seçmen lazım yada ANALİST kitapçığının Seçenekler seçeneğinden otomatik güncelleştirmeyi işaretlemelisin ki her açtığında Güncelleştir seçeneğini seçmene gerek kalmaz.
Merhaba, veri alma işlemi istediğim gibi oldu ancak şöyle bir sorunum var, ben örnekleme dosyasına bir kaç isim koydum, bende bu isim listesi yüzlerce sayıda, sizin formülünüzün içinde isimler referans olarak görünüyor, benim tüm isim listesini formül içine koymam mümkün görünmüyor, başka nasıl yapabiliriz? teşekkürler.

İlk söylemeniz gereken(ler)i en son söylüyorsunuz. Sizin için gönüllü olarak vakit harcıyoruz. Bir tek siz yoksunuz.
Tamam üzerinde çalışacağım. Şimdi yapmanız gereken şey, daha söylemeniz gereken(ler) var mı ?
Yada dosyayı paylaşın bence...

Deneyin.
B1 hücresindeki Veri Doğrulamadaki listeyi DATALISYT dosyasındaki sayfa isimlerine göre yeniden düzenleyin.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• ANALIZ (1).xlsx
    14.9 KB · Gösterim: 3
Sn kralım ben genellikle bu tip soruları makro ile çözerim, formüllerle pek uğraşmam.
Sizin formülünüzü temel alarak, formülünüze DOLAYLI fonksiyonu ekledim, sonuç veriyor.
Ancak formülde DATALISYT dosya ismi belirtilmediği halde nasıl veri geliyor anlamadım.

Sayın Alicimri
Diğer dosyadaki verileri ANALİZ dosyasına formülle aktardım ve bu sayfaları gizledim. Bu sayfalar diğer dosyaya formülle bağlı. O dosyada yapacağı her değişiklik ANALİZ dosyasında otomatik olarak aktarılacak. Burada kullanıcı ilk söylemesi gerekeni son söylediği için işin yüzü değişti. Şimdi çalışma ta baştan yeniden alınacak. Ama siz haklısınız. Makro kesin çözüm. Hakkınızı yiyeyemem. Ve kullanıcıya da makro öneririm. Yok illa formül diyorsa da formüllerle yardımcı olurum. Mümkündür.

Anladım, gizli dosyalara bakmaya akıl etmedim.

Makrolu ve formüllü çözümler, ancak formüllü çözüm için DATALISYT dosyanın da açık olması gerekir.

Ekli dosyalar

• ANALIZ.xlsm
    16 KB · Gösterim: 1
  • ANALIZ.xlsx
    8.5 KB · Gösterim: 2
Çözüm
DATALIST dosyasına istenilen veriler girildikten sonra açık kalması şart değil. Zira ANALIZ dosyası açıldığında zaten Güncelleştireyim mi diye soruyor. Güncelleştir dendiğinde DATALIST dosyasına güncel girilen veriler otomatik gelecektir.

Sn kralım yıl veya isim değiştiğinde de güncellenmesi için

İsimler sabit diye anladım. Ama yıllar için aynı şeyi söyleyemem. Onlar yıl arttıkça değişkenlik gösterecek mantığıyla yola çıktım.

Daha önce hiç denememiştim, biraz kurcaladım.
ANALIZ sayfasındaki formüller aşağıdaki gibi değiştirdim.
=YATAYARA($B$2;DOLAYLI("[DATALIST.xlsb]"&$B$1&"!$B$2:$M$6");SATIR()-2;0)
DATALIST dosyasını XLSB uzantılı olarak farklı kaydettim ve kopyaladım.
C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\Xlstart\DATALIST.xlsb
Klasörüne yapıştırdım.
Yukardaki klasör yolunda PC adını kendinize göre değiştirin.
Arka planda DATALIST.xlsb açık olacağından formüller güncelenecektir.
Not DATALIST.xlsb dosyasının kısa yolunu istediğiniz yere yapıştırın.

Sayın ERDALOZ'dan çıt yok.
Umarım ki...
İlk söylemeniz gereken(ler)i en son söylüyorsunuz. Sizin için gönüllü olarak vakit harcıyoruz. Bir tek siz yoksunuz.
Tamam üzerinde çalışacağım. Şimdi yapmanız gereken şey, daha söylemeniz gereken(ler) var mı ?
...bu söylediğime alınmamıştır İnşaallah. :D

Sayın ERDALOZ'dan çıt yok.
Umarım ki...

...bu söylediğime alınmamıştır İnşaallah. :D
çalıştığım için yeni girebiliyorum sayfaya, kırılacak bir durum yok:) dosya kurum içi kullanıldığından paylaşamıyorum, formülünüzün veri sayısına bağlı olabileceğini düşünemediğimden bilgisini vermemiştim, o nedenle örnek küçük bir veri dosyası oluşturmuştum, teşekkürler.

Daha önce hiç denememiştim, biraz kurcaladım.
ANALIZ sayfasındaki formüller aşağıdaki gibi değiştirdim.
=YATAYARA($B$2;DOLAYLI("[DATALIST.xlsb]"&$B$1&"!$B$2:$M$6");SATIR()-2;0)
DATALIST dosyasını XLSB uzantılı olarak farklı kaydettim ve kopyaladım.
C:\Users\user\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\Xlstart\DATALIST.xlsb
Klasörüne yapıştırdım.
Yukardaki klasör yolunda PC adını kendinize göre değiştirin.
Arka planda DATALIST.xlsb açık olacağından formüller güncelenecektir.
Not DATALIST.xlsb dosyasının kısa yolunu istediğiniz yere yapıştırın.
teşekkürler, konu çözülmüştür.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri