• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru farklı çalışma kitabından combobox ile veri arama

ab173

Yeni Üye
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
farklı çalışma kitabının içindeki x adet çalışma sayfasında sayfadan combobox ile veri alıp işleyebiliyor muyuz ? KARGO LİSTESİ kitabında işlediğimiz verileri Toplu Liste'nin içindeki sayfalara atıyoruz. kargo listesi sayfasında bir combobox ile burudaki sayfalardan veri almak ve x kişisine ya da koğuşuna vs gibi parametrelere göre listelemek istiyoruz. EĞER BU YAPILABİLİYORSA

çok şey istiyor olabiliriz çünkü elimizde doğru düzgün işe yarar bir şey yok bunu sağlamaya çalışıyoruz buradan sonra bunları uyap'a işliyoruz iş yoğunluğundan dolayı en azından bu kısım işimiz hafifletsin istiyoruz. bu yüzden anlayış gösterin, a

1.kargo listesi sayfasında liste bölümü temizle düzgün çalışmıyor 2. satır kalıyor bu düzeltilmeli orda tarih gelmesi güzel oldu ama durum kısmı kaydı (buranın silinecek satır sütun nosu yazılırsa onun için konu açmayalım)
2 kargo listesi sayfasında nerden geldiği bölümü "kargo-ptt kargo- üst arama- ziyaretçisinde" olarak 4 tane oluyor bunda hangisini seçtiysek onu değiştirene kadar sabit kalsın 1 kişiye 40 kitap geliyor her defasında onu yazmakla vakit kaybetmeye gerek yok
3.kargo listesi sayfasında yazım düzeni - sürekli büyük harf seçeneği lazım seçimli olsun

aciliyetimiz yok şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Silme isteğini düzelttin. Nereden geldiği bölümüne combobox koydum seçim kolaylaştı. yazı düzeni için tüm textboxlaraka büyük har kodu koydum her durumda büyük harf yazacak.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Yusuf43 teşekkür ederim, benim kargo üst arama vs olan kısımda sabit durmuyor orası seçim değiştirilene kadar aynı kalacaktı isteğimiz oydu,
ekte sonrada fark ettiğim bir hata var normalde, birleştirme yapıyor olması lazım aynı kişiye verdiğimiz kitap sayısınca sıra no ad soyad koğuş kısımları birleşiyordu. örnekteki gibi
yazım düzeni > büyük harf seçeneği olsun yazmıştım hep büyük harf olmuş :)
Çevre Sosyolojisi > ÇEVRE SOSYOLOJİSİ
Bundaki amaç çok kitap gelenlerde tamamı büyük harf olduğunda dolayı yeni sayfa oluyor onun önüne geçmek

Ekli dosyalar

Geri