• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Farklı ayların toplamlarını aldırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

A_day

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Ekli dosyanın "A & K" isimli ikinci sekmesinde, "Kasa" isimli ilk sekmeden, sizlerinde yardımıyla veriler çektim.

İlgili sekmenin [H] sütununda yapmaya çalıştığım şey ise şu; [H] sütununa yazmaya çalıştığım formül, bu sütunda otomatik olarak aylık bazda toplamlar alabilmeli. Bunun için de her bir satırda, bir alttaki satırın "AY"ını kontrol edip, mevcut satırdaki "AY"dan farklı ise, aynı aya sahip olan aralıkta [G] sütunundaki rakamların toplamlarını alabilmeli.

Bir şeyler yapmaya çalıştım ama beceremedim. Böyle bir formül yazmak mümkün mü?

Ekli dosyalar

• 104_aylik_toplamlar.xlsx
    29.9 KB · Gösterim: 9
Çözüm
Ekli dosyanın "A & K" isimli ikinci sekmesinde, "Kasa" isimli ilk sekmeden, sizlerinde yardımıyla veriler çektim.

İlgili sekmenin [H] sütununda yapmaya çalıştığım şey ise şu; [H] sütununa yazmaya çalıştığım formül, bu sütunda otomatik olarak aylık bazda toplamlar alabilmeli. Bunun için de her bir satırda, bir alttaki satırın "AY"ını kontrol edip, mevcut satırdaki "AY"dan farklı ise, aynı aya sahip olan aralıkta [G] sütunundaki rakamların toplamlarını alabilmeli.

Deneyiniz...
Office 365 kullanıyorsanız H sütununu komple aşağıya kadar temizledikten sonra H6 hücresine aşağıdaki formülü yazınız.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

İlginize teşekkür ediyorum. H sütunu temizleyip, H6'ya formülünüzü yapıştırdım ve aşağıya kadar aynı formülü kopyaladım.

Ancak #TAŞMA! hatası verdi..

Aynen yaptım ama bu sefer de ay değişimleri hizasında hiç bir toplam almadı. Fakat bende MS Office LTSC Professional Plus 2021 kurulu. Sebep bu olabilir mi?..

Deneyiniz
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-104AYLIKTOPLAM.xlsx
    35 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri