• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Fare İle İşaretleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
228
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Hocalarımız,

A sütununda yüzlerce (birkaç bin tane) alt alta isimler var.
Farenin tekerleğini döndürerek (aşağı yukarı kaydırarak) bu isimleri normal olarak görüyorum.
Bu isimlerden bazılarını seçmek istiyorum.

Bundan dolayı o ismin yanına;
yani B sütununda, fareyle boş hücreye tıklayınca X işaretinin gelmesini istiyorum.

Ki daha sonra seçtiğim isimleri (X'leri sıralayıp) kolayca görebileyim.

Bu işi klavyeyle yapmak istemiyorum. Çünkü klavyeyle yukarı aşağı kaydırmalar esnasında gözden kaçırdığım isimler olduğunu fark ettim.

Böyle bir kod oluşturabilir miyiz? Teşekkürler.

Çözüm
Emeğinize sağlık.
Soruyu biraz eksik sorduğumu fark ettim. Çift tıklamayla değil de doğrudan fareyle hücreyi (tek) tıklayınca yapılabilir mi? Mümkün müdür acaba?
Evet mümkün.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Yukarıda ki kodla A sütununda ki isime tıklarsanız B sütununa X yazar ; aşağıda ki kod ise isimin yanında ki b sütununa tıklarsanız X yazar
HTML:
Kod:
Konu Sahibi
Deneyiniz. A sütununda bulunan isimlere çift tıkladığınızda b sütununa X yazar
HTML:
Kod:
Emeğinize sağlık.
Soruyu biraz eksik sorduğumu fark ettim. Çift tıklamayla değil de doğrudan fareyle hücreyi (tek) tıklayınca yapılabilir mi? Mümkün müdür acaba?

Emeğinize sağlık.
Evet mümkün.
HTML:
Kod:
Yukarıda ki kodla A sütununda ki isime tıklarsanız B sütununa X yazar ; aşağıda ki kod ise isimin yanında ki b sütununa tıklarsanız X yazar
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri