• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Faiz gider tahakkuku hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

EnrE

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2013 TR
Merhaba, excelde aşağıdaki amacıma uygun formül oluşturmak istiyorum ancak makro kullanmadan mümkünse.

bir kredi ödeme tablosu mevcut ve her 3 ayda bir belli hesplama yapmam gerekiyor.
Örneğin 30.06.2021 yazdığımda

kredi ödeme planından bir önceki ödeme tarihini ve bir sonraki ödeme tarihini bulsun ve sonraki tarihteki faiz tutarını bana getirsin.

örnek ödeme planı
05.04.2021 faiz 10000
05.05.2021 faiz 9000
05.06.2021 faiz 8000
05.07.2021 faiz 7000

30.06.2021 yazdığımda bana
05.06.2021’i ve 05.07.2021’i getirecek ayrıca birde 7.000 tl faizi de yan sütuna yazacak. Min max formülleri ile yaptım ama formül excelde nitelikli çalışmıyor. Her defasında kontrol yapmak zorunda kalıyorum
Bu arada bu 1 kredi sadece
50 ayrı kredi ödeme tablosu var alt alta yazılmış ve isimleri farklı
Örnek dosya paylaşabilirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim

Çözüm
Merhaba,
Dosyanız korumalı olduğu için formülleri ekliyemedim. Açıklamalar doğrultusunda gerekli değişiklikleri yaparsınız.
Faizler Aylık görmeniz zor. Faizler 3,6,12 gibi Dönemlerde tahakkuk ettiğinden bu dönemlerin görebilirsiniz. Formülleri 3,6,12 dönemlerinin öncesi ve sonrası olarak hazırladım.
Formüllerin çalışmasını kontrol etmek için DOSYANIZI MUTLAKA YEDEKLEYİN.

Hücre biçimlendir > isteğe balğlı > Tür den
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
olarak ayarlarsanız Tarih hücreleri 0.01.1900 yerine boş görünecek.

Aşağıdaki başlıkları Kredi Faiz Gider Tahakkuku sayfasına ekleyin.
HTML:
Kod:

Bu Formülleri Kredi Faiz Gider Tahakkuku sayfasının ilgili hücrelere girip aşağı kopyalayın.

HTML:
Kod:
Merhaba,
Dosyanız korumalı olduğu için formülleri ekliyemedim. Açıklamalar doğrultusunda gerekli değişiklikleri yaparsınız.
Faizler Aylık görmeniz zor. Faizler 3,6,12 gibi Dönemlerde tahakkuk ettiğinden bu dönemlerin görebilirsiniz. Formülleri 3,6,12 dönemlerinin öncesi ve sonrası olarak hazırladım.
Formüllerin çalışmasını kontrol etmek için DOSYANIZI MUTLAKA YEDEKLEYİN.

Hücre biçimlendir > isteğe balğlı > Tür den
HTML:
Kod:
olarak ayarlarsanız Tarih hücreleri 0.01.1900 yerine boş görünecek.

Aşağıdaki başlıkları Kredi Faiz Gider Tahakkuku sayfasına ekleyin.
HTML:
Kod:

Bu Formülleri Kredi Faiz Gider Tahakkuku sayfasının ilgili hücrelere girip aşağı kopyalayın.

HTML:
Kod:

Çözüm
@EnrE
Sorunuz çözüme ulaştı mı?

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri