• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excellden SQL e veri kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hilmierdinc

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Excel de ki verilerimi (task import data değil) makro yardımıyla SQL
'e nasıl aktarabilirim.
Excel de bir kaydetme butonum olsun ve her veri eklediğimde buton üzerinden SQL'e verileri anlık/dinamik kaydetmek istiyorum.

Çözüm
Sql serverde tek tırnak olayı için çözüm ekte.Belki lazım olur başkalarınada.
Ekle,sil,güncelle vs.. olaylarıda var.
halily abey sağolsun yardımcı oldu.
refaz abi hatam nerde onu anlamadm abi bana bi çözüm yolu gösterirsen çok minnettar olcam abi
makrolarda run dedikten sonra sıkıntı çıkmıyor ama sqlde tablomayazmıyor sqlde tablo oluşturduktan sonra başka işlem yada kod yazcakmıyım valla sabahtan beri buna uğraşıyorum
Abey yeni müsait olabildim.
Halil abeyin dediklerini uygulayın yada addnew yöntemini uygulayın.Video yada link eklersem siliyorlar kimse artık maliesef dış güçler :)

Konu Sahibi
ayrıca siz 5 alan tanımlamışsınız ama tablonuzda 3 alan tek var
1. alan metin 2. sayısal ama siz birinciyi değil sayısal olan 2. alana tırnak eklemişsiniz
neden burada + işareti var + Cells(i, 2)
hocam başka yoldan denedim buton üzerinden
Halil abeyin dediklerini uygulayın yada addnew yöntemini uygulayın.Video yada link eklersem siliyorlar kimse artık maliesef dış güçlerRr
Halil abeyin dediklerini uygulayın yada addnew yöntemini uygulayın.Video yada link eklersem siliyorlar kimse artık maliesef dış güçler :)

Konu Sahibi
efaz abi numaramı versem seni rahatsız edebilirmiyim mühim bi konu bu bunu halletmem lazm denemediğim yöntem kalmadı cehaletin gözü kör olsun.

efaz abi numaramı versem seni rahatsız edebilirmiyim mühim bi konu bu bunu halletmem lazm denemediğim yöntem kalmadı cehaletin gözü kör olsun.
Buraya yazabilirsiniz abey konuyu.Bende fazla anlamıyorum sql server olayından sadece dediğim yollardan yapıldığını biliyordum.

Merhaba.
Sql server yükledim ve kendi pc imde bağlanıp eklettim kodu ekliyorum.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
insert into kullanılırken alanlar da yazılmalı
HTML:
Kod:
halil abi şöyle bir hata aldım
SQL server Interfaces:
Error locating server/Instance Specified (xFFFFFFFF)
Buna ilavaten ;
SQL server Interfaces:
Güvenlik paketinde kullanılabilir kimlik belgesi yok.
bu iki hatayı alıyorum farklı farklı şekilde

server işlerinden hiç anlamam ama anladığım kadarıyla sizin bağlantınızda hata var, en azından kimlik doğrulama kısmında @Refaz beyin kullandığı yöntemi deneyin.

server işlerinden hiç anlamam ama anladığım kadarıyla sizin bağlantınızda hata var, en azından kimlik doğrulama kısmında @Refaz beyin kullandığı yöntemi deneyin.
Bende anlamam abey.Bir videoda izlemiştim onu uyguladım.connectionstring sitesinde var bağlantı türleri normalde.Zatenordan aldım bağlantu olayını.

Abey 26.mesajdaki kod hatalı galiba o yüzden alttaki gibi olması gerek ama örnek Ahmet's gibi yazıncada tek tırnaktan dolayı hata veriyor o da ayrı bir konu.

Tek silme tek ekleme vs.. olayları için örnek hazırlamıştım dosyayı inceleyebilirsiniz.
26.mesajdaki hata sebebi eğer veri silinir yada güncellenirse en sona kaydetmiyor nedense.

HTML:
CSS:

Sql serverde tek tırnak olayı için çözüm ekte.Belki lazım olur başkalarınada.
Ekle,sil,güncelle vs.. olaylarıda var.
halily abey sağolsun yardımcı oldu.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri