ekselmymind
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
merhaba,
autocad programına gelen verilere, bir takım işlemler yaptırıp, bunları istediğim veriye çevirmek istiyorum:
örneğin şöyle :
programda 2 tane değer var,
1 : bant (45/14)
2:döşeme açıklığı 390 cm
----------------------------------------
bu iki veriye bir takım işlemler yaptırıp istediğim değerleri almak istiyorum örnek hesaplama :
önce 390 a üstte işaretlediğim 1 diğer L değişken yani, buna şu işlem yapılacak 390 + 20 + 20 = toplama yapacak üst için
sonra 390 a altta işaretlediğim 2 diğer L değişken yani, bunaşu işlemi yapacak 390 + 10 + 10 = toplama yapacak alt için :
-------------------
ilk fotoda işaretlediğim 1 iç detayları alt fotoda
yani 5 üst 5 alt 14 mm lik donatı var
--------------
daha sonra etriye aralığı da var onu da hesaplatmak için,
390 ı 20 ye bölecek 20 nerden geldi aşağıdaki fotoda ;
----
excele benim gireceğim değerler kısmı olmalı,
bir de benim excele attığım yani autocad programından excele aktardığım verilecek olacak,
bunları işleme sokup istediğim değerleri almam lazım :
şu an işteyim akşam daha detaylı konuşuruz.
---
excelde+hesap makinesi el hesabında şöyle oluyor:
ben excele (autocad programından )atacağım veriler + excele gireceğim veriler ile bu sonuçları almam lazım
sağ olun allah razı olsun
autocad programına gelen verilere, bir takım işlemler yaptırıp, bunları istediğim veriye çevirmek istiyorum:
örneğin şöyle :
programda 2 tane değer var,
1 : bant (45/14)
2:döşeme açıklığı 390 cm
----------------------------------------
bu iki veriye bir takım işlemler yaptırıp istediğim değerleri almak istiyorum örnek hesaplama :
önce 390 a üstte işaretlediğim 1 diğer L değişken yani, buna şu işlem yapılacak 390 + 20 + 20 = toplama yapacak üst için
sonra 390 a altta işaretlediğim 2 diğer L değişken yani, bunaşu işlemi yapacak 390 + 10 + 10 = toplama yapacak alt için :
-------------------
ilk fotoda işaretlediğim 1 iç detayları alt fotoda
yani 5 üst 5 alt 14 mm lik donatı var
--------------
daha sonra etriye aralığı da var onu da hesaplatmak için,
390 ı 20 ye bölecek 20 nerden geldi aşağıdaki fotoda ;
----
excele benim gireceğim değerler kısmı olmalı,
bir de benim excele attığım yani autocad programından excele aktardığım verilecek olacak,
bunları işleme sokup istediğim değerleri almam lazım :
şu an işteyim akşam daha detaylı konuşuruz.
---
excelde+hesap makinesi el hesabında şöyle oluyor:
ben excele (autocad programından )atacağım veriler + excele gireceğim veriler ile bu sonuçları almam lazım
sağ olun allah razı olsun