• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Excel'den telefona bildirim gönderme.

Mesut

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Excel VBA ile sonsuz döngüde bir işlem yaparken belirli bir koşul sağlandığında telefona bildirim, mesaj vb. bir şekilde beni uyarmasını istiyorum. Daha önce böyle bir çalışma yapan oldu mu acaba? Whatsapp ile oluyor lakin ikinci bir numaram yok ve mail ile de oluyor fakat bunlardan hariç bunu en kolay nasıl halledebilirim sizce? Mutlaka basit bir yolu vardır. (Com port üzerinden bir cihazı takip ediyorum. Yanında değilken b ir gelişme olduğunda bana bildirim göndermesini istiyorum.)

Merhaba,

konu ilgimi çekti. Ben endüstriyel cihaz üretiyorum. Terazi indikatörleri. Benzer bir uygulamaya benimde ihtiyacım var.
"WhatsApp ile oluyor lakin ikinci bir numaram yok ve mail ile de oluyor" diye belirtmişsiniz. Bunu neyle, nasıl yapıyorsunuz. Bunu paylaşabilir misiniz?

Excel VBA ile sonsuz döngüde bir işlem yaparken belirli bir koşul sağlandığında telefona bildirim, mesaj vb. bir şekilde beni uyarmasını istiyorum. Daha önce böyle bir çalışma yapan oldu mu acaba? Whatsapp ile oluyor lakin ikinci bir numaram yok ve mail ile de oluyor fakat bunlardan hariç bunu en kolay nasıl halledebilirim sizce? Mutlaka basit bir yolu vardır. (Com port üzerinden bir cihazı takip ediyorum. Yanında değilken b ir gelişme olduğunda bana bildirim göndermesini istiyorum.)
Excel'e eklenti olarak çalışan mesaj uygulamaları var telefonlara SMS atmak için. Bu sayede döngüdeki kşul gerçekleşirse telefonunuza internet üzerinden SMS attırabilirsiniz fakat SMS kısmını ücretli sağlıyorlar.
Gerçi beleşe ne kaldı ki :D

Excel'e eklenti olarak çalışan mesaj uygulamaları var telefonlara SMS atmak için. Bu sayede döngüdeki kşul gerçekleşirse telefonunuza internet üzerinden SMS attırabilirsiniz fakat SMS kısmını ücretli sağlıyorlar.
Gerçi beleşe ne kaldı ki :D
Hayallerimiz :(

Şöyle de bir WhatsApp'a mesaj gönderme programı var.
Dileyen kullanabilir.

Ekli dosyalar

• WhatsApp.xlsm
    11.5 KB · Gösterim: 43
Whatsapp üzerinden mesaj yollayan böyle bir program da var kullanmak isteyenler için eekliyorum.

Ekli dosyalar

• Whatsapp New Güncel.xlsm
    428 KB · Gösterim: 22
Geri