• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel'de Satır Toplamı Dağıtacak Formül

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

illetyus

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2024 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba. Bu aciz kardeşiniz sizlerden yardım bekler :)

Ben İngilizce öğretmeniyim ve Dinleme ve Konuşma not çizelgeleri oluşturmam gerekiyor. Öğrencilerin notu belli ama her seferinde elle yazmak yerine notları 20 üzerinden otomatik dağıtacak bir sistem var mı diye merak ediyorum. Şablonları paylaşıyorum.

Yapabilinecek bir şey midir?

Örneğin Ahmet'e 50 vermişim...

Sistem 5 sütun üzerinden rastgele 50'ye tamamlayacak şekilde notlar verecek. Ya da kolayınıza gelirse direkt 5'e bölsün 10-10-10-10-10 versin.

Saygılarımla...

2024-11-17 01_23_30-8A Listening Süreç Değerlendirme Ölçeği.xls  [Uyumluluk Modu] - Excel.jpg

Ekli dosyalar

• Listening Süreç Değerlendirme Ölçeği.xls
    32 KB · Gösterim: 2
  • Speaking Değerlendirme Ölçeği.xls
    31.5 KB · Gösterim: 1
Çözüm
Hayırlı akşamlar hocam,

D7'den H7'ye kadar olan hücrelere '=$I7/5' formulünü yazarak dener misiniz ? Sonrasında D7'den H7'ye kadar olan hücreleri seçip formülü aşağı doğru kaydırırsanız tüm tablo için uygulanacaktır.
Hayırlı akşamlar hocam,

D7'den H7'ye kadar olan hücrelere '=$I7/5' formulünü yazarak dener misiniz ? Sonrasında D7'den H7'ye kadar olan hücreleri seçip formülü aşağı doğru kaydırırsanız tüm tablo için uygulanacaktır.

Çözüm
Hayırlı akşamlar hocam,

Harikasınız, işime yaradı ama keşke gelişigüzel sayılar verseydi, böyle direkt 5'e bölüyor. Neyse önemli değil canınız sağolsun.

Çok teşekkürler.

keşke gelişigüzel sayılar verseydi
Office 365 kullanıyorsanız bu formülü D7 hücresine yazıp aşağı sürüklerseniz rasgele doldurma işlemi yapar.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ayrıca aşağıdaki linklerde de benzer konu açılmıştı onları da incelemenizi tavsiye ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri