• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excelde satır sütünu formülle otomatik düzenleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

353549

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
excelde girdiğim değişkene göre satır sütünlar otomatik o değere göre düzenlensin istiyorum varmıdır fomulü vbası arkaslar

Çözüm
tabii aşagıdakı excelde değişken olarak yazdıgım değere göre sadece sarı ile boyadıgım sütünün hücresinin genişlemesini istiyorum
Merhabalar, excel satırlardan (rows) ve sütunlardan (columns) oluşur. Excel'de satır ve sütunların birleşimlerinden ise hücreler oluşur. Hücre yüksekliğini ayarladığınız zaman satır yüksekliği ( o satırdaki tüm hücrelerin yüksekliği ) ayarladığınız değere gelir. Aynı şekilde bir hücrenin genişliğini ayarladığınızda ise o hücrenin bulunduğu sütunun tüm hücreleri ayarladığınız değer kadar genişler. Bunun tek bir hücreye uyarlaması olamaz.
İlla ki o hücrenin genişlemesi isteniyorsa şayet o zaman tüm satır yükseklikleri belirlenen bir genişliğe ayarlanıp, hücre birleştir ile kaç hücre yüksekliğine eşit...
merhaba bunun için bir çok yol mevcut. Tam olarak ne istediğinizi, örnek verilerinizi içeren bir dosya paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Konu Sahibi
merhaba bunun için bir çok yol mevcut. Tam olarak ne istediğinizi, örnek verilerinizi içeren bir dosya paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.
tabii aşagıdakı excelde değişken olarak yazdıgım değere göre sadece sarı ile boyadıgım sütünün hücresinin genişlemesini istiyorum

Ekli dosyalar

Merhabalar, excel satırlardan (rows) ve sütunlardan (columns) oluşur. Excel'de satır ve sütunların birleşimlerinden ise hücreler oluşur. Hücre yüksekliğini ayarladığınız zaman satır yüksekliği ( o satırdaki tüm hücrelerin yüksekliği ) ayarladığınız değere gelir. Aynı şekilde bir hücrenin genişliğini ayarladığınızda ise o hücrenin bulunduğu sütunun tüm hücreleri ayarladığınız değer kadar genişler. Bunun tek bir hücreye uyarlaması olamaz.
İlla ki o hücrenin genişlemesi isteniyorsa şayet o zaman tüm satır yükseklikleri belirlenen bir genişliğe ayarlanıp, hücre birleştir ile kaç hücre yüksekliğine eşit olduğu hesaplanarak o kadar hücre birleştirilip, tek bir hücre gibi gösterilebilir.
Benim bilgilerim bu doğrultuda, tek satırın verdiğiniz değer kadar satır yüksekliğini ayarlayan dosya örneği ektedir.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri