• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excelde hücrelere veri yerleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

JOSSEF

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba ek'te bir BAŞ BELASI İSİMLİ excel dosyam var. Bunu manuel olarak düzenlemek çok saatlerimi alıyor. İnternette de bir türlü bana yardım edecek bir yöntem bulamadım. Bu sayfadaki verileri süzmem lazım. Bu yüzden adım adım gideyim istiyorum ki karışmasın. İlk sorunumu çözmemde bana destek verirseniz çok mutlu olurum.

1-Öncelikle araç modellerini bir sonraki modele kadar otomatik kopyalaması lazım. Şöyle açıklayayım. sayfa 1 deki A3 HÜCRESİNDE Kİ VERİYİ A9 HÜCRESİNDEKİ VERİYE KADAR A4-A5A-A6A-A7A-A8 KOPYALAMASI LAZIM. SONRA A9 HÜCRESİNDEKİ VERİYİDE A19daki veriye akdar kopyalaması lazım. sonra bu şekilde sayfa sonuna kadar A sütünunu doldurması Lazım. Her kopyalamdan sonra kopyaladı verinin bulunduru satırı silmeli. Burada dikakt edilecek konu şu ki kopyalanacak verinin kopya sayısı gördüğünüz gibi değişken. bazen 3 bazen 7 bazen 15 satıra kopyalanabiliyor. Burada bir değişkenlik oluyor. Sayfa 2 de ufak bir örnek verdim. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba ek'te bir BAŞ BELASI İSİMLİ excel dosyam var. Bunu manuel olarak düzenlemek çok saatlerimi alıyor. İnternette de bir türlü bana yardım edecek bir yöntem bulamadım. Bu sayfadaki verileri süzmem lazım. Bu yüzden adım adım gideyim istiyorum ki karışmasın. İlk sorunumu çözmemde bana destek verirseniz çok mutlu olurum.

1-Öncelikle araç modellerini bir sonraki modele kadar otomatik kopyalaması lazım. Şöyle açıklayayım. sayfa 1 deki A3 HÜCRESİNDE Kİ VERİYİ A9 HÜCRESİNDEKİ VERİYE KADAR A4-A5A-A6A-A7A-A8 KOPYALAMASI LAZIM. SONRA A9 HÜCRESİNDEKİ VERİYİDE A19daki veriye akdar kopyalaması lazım. sonra bu şekilde sayfa sonuna kadar A sütünunu doldurması Lazım. Her kopyalamdan sonra kopyaladı verinin bulunduru satırı silmeli. Burada...

1-Öncelikle araç modellerini bir sonraki modele kadar otomatik kopyalaması lazım. Şöyle açıklayayım. sayfa 1 deki A3 HÜCRESİNDE Kİ VERİYİ A9 HÜCRESİNDEKİ VERİYE KADAR A4-A5A-A6A-A7A-A8 KOPYALAMASI LAZIM. SONRA A9 HÜCRESİNDEKİ VERİYİDE A19daki veriye akdar kopyalaması lazım. sonra bu şekilde sayfa sonuna kadar A sütünunu doldurması Lazım. Her kopyalamdan sonra kopyaladı verinin bulunduru satırı silmeli. Burada dikakt edilecek konu şu ki kopyalanacak verinin kopya sayısı gördüğünüz gibi değişken. bazen 3 bazen 7 bazen 15 satıra kopyalanabiliyor. Burada bir değişkenlik oluyor. Sayfa 2 de ufak bir örnek verdim. Desteğiniz için teşekkür ederim.
Deneyiniz;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri