• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excelde dönem başı miktar tespiti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

SMMM1983

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Ekte bulunan excel dosyamda alış satış çalışma sayfalarımda bulunan verileri dönem sonu stok adlı çalışma sayfasında topluyorunFakat dönem başı stok miktarının ay parametrelerine göre değişmesini istiyorum.Ben çoketopla formuülünü kulanarak yaptım.Fakat sonuçlar tutumuyor.Faklı çözüm yolları aradım bulamadı.yardımcı olursanız çok işeme yarayacak kolay gelsin iyi çalışmlar

Ekli dosyalar

• EXCEL 1.xlsx
    139.7 KB · Gösterim: 12
  • EXCEL 1.xlsx
    139.7 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Merhaba Sayın SMMM1983

Kullandığınız formül doğru ancak dosyanızda tam istediğinize ulaşacak başlıklara sahip değilsiniz.
Ayrıca tarihlerin yan kısmına ayları belirtmek için 1 , 2 , 3 ... gibi yazmanıza gerek yok. ÇOKETOPLA tarih olarak ta çalışır. Böylelikle Başlangıç ve bitiş tarihlerini yazdığınızda istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz verilere ulaşabilmeniz için tablonuzda asgari

Tarih | Stok Kodu | İşlem | Miktar | Tutar

Başlıklarının olması gerekiyor hem ALIŞ ta hem SATIŞ ta. ÇOKETOPLA da belirttiğiniz ilk tarihten büyükeşit, son tarihten küçük eşit ve İşleme göre Miktarı veya Tutarı toplatabilirsiniz. Böylelikle ilk tarihten önceki giriş ve çıkışları da toplatarak dönem başlarını bulabilirsiniz, Örneğin...
Sorduğum soruya forumdan bir yanıt gelmemiş acaba soru çok mu basit acaba onu anlamadım

Merhaba Sayın SMMM1983

Kullandığınız formül doğru ancak dosyanızda tam istediğinize ulaşacak başlıklara sahip değilsiniz.
Ayrıca tarihlerin yan kısmına ayları belirtmek için 1 , 2 , 3 ... gibi yazmanıza gerek yok. ÇOKETOPLA tarih olarak ta çalışır. Böylelikle Başlangıç ve bitiş tarihlerini yazdığınızda istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

İstediğiniz verilere ulaşabilmeniz için tablonuzda asgari

Tarih | Stok Kodu | İşlem | Miktar | Tutar

Başlıklarının olması gerekiyor hem ALIŞ ta hem SATIŞ ta. ÇOKETOPLA da belirttiğiniz ilk tarihten büyükeşit, son tarihten küçük eşit ve İşleme göre Miktarı veya Tutarı toplatabilirsiniz. Böylelikle ilk tarihten önceki giriş ve çıkışları da toplatarak dönem başlarını bulabilirsiniz, Örneğin Şubatın dönem sonu Martın dönem başı mevcudu olacağından istedikleriniz karşılanmış olur.

Tam olarak neye ulaşmak istediğinizi belirtirseniz dosyanızda gerekli değişiklikleri yapabiliriz, yada siz yaparsınız üzerinde formülüze ederiz.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri