• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü excelde antet, fligran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
137
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar hocalarım excelde arka plana tam sayfa fligran nasıl ekleyebiliriz acaba. Alt bilgi üst bilgiden ekliyorum ancak yazdır dediğimde üst bilgi sayfanın en üstünden başlarken alt bilgiden 2cm gibi bir boşluk kalıyor ne yaptıysam çözüm bulamadım. Kurumun anteti a4 ebatında hazırlanmış bir resim Word de tam olarak uyuyor ancak excelde başaramadım. Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Ekli dosyayı inceleyin. Alt ve üst bilgi konumlarını ve içeriğini Sayfa Yapısı Alt & Üst Bilgi sekmesinde, konumlarını ise kenar boşluklarında ayarlayabilirsiniz. Üst ve Alt bilgi değerlerini 0 yaparsanız alt ve üst kenarlara sıfırlar. Sağ ve sol kenarı sıfırlarsanız hücrelerinizde sıfırlanır buna göre a sütunu yerine B'den başlamayı veya eklediğiniz alt üst bilgilerin kenarlara sıfırlanmamasını tercih ederek devam edebilirsiniz. Resimleri yeniden boyutlandırarak eklemeniz de gereksiz. Özel Alt Üst bilgide resim seçeneğinin yanındaki buton resmi ölçeklendirme işlemleri için kullanılır boyutlarını ayarlamanıza izin verir.
Sayfa kenar boşluklarını ve resmin boyutlarını, ön izlemede doğru görümüne kadar, değiştirerek deneyin.

Kullanmaya çalıştığınız filigran nedir ?

Hocam excele antet eklemek istiyorum. Üst bilgiden ya da alt bilgilden resim olarak ekliyorum bunu ancak yazdır dediğimde antet a4 formatına tam oturmuyor. A4 kağıdını düşünün alttan 2 cm gibi boşluk kalıyor. Ne yaptıysam aşamadım. Aynı anteti a4 e uyguladığımda a4 e tam uyuyor. Nette epey araştırdım ama bir türlü çözüm bulamadım. Daha önce sorunu tecrübe eden var ise fikirlerinden yararlanabilirim belki diye sorayım dedim.

küçük bir resim ekleyip deneyin, o resim boyutlarını büyüterek, her sayfaya bir resim olana kadar denemeye deva edin

Resimli arkaplan kenar boşlukları sıkıntılı bir konu. Denemelerimde en fazla 1 mm. gibi bir boşluk kaldı. Uyguladığım usül şöyle:
Resmin kendisini resim düzenleyici ile boyutlarında oynama yaparak tekrar kaydettim.
Sonra bunu sayfada önizleme yaparak denedim.
Bu işlemi birkaç kez yineledim.

Kusura bakmayın konuyu tam bilmeden müdahil oldum. Önceki yazdıklarımı dikkate almayın, zaten Excel'de sayfadaki arka plan yazıcıda çıkmıyormuş. Word'e sorun yok

Resimli arkaplan kenar boşlukları sıkıntılı bir konu. Denemelerimde en fazla 1 mm. gibi bir boşluk kaldı. Uyguladığım usül şöyle:
Resmin kendisini resim düzenleyici ile boyutlarında oynama yaparak tekrar kaydettim.
Sonra bunu sayfada önizleme yaparak denedim.
Bu işlemi birkaç kez yineledim.
Ali Bey uğraşlarınız için teşekkür ederim. 1mm boşluk önemli değil. Zaten 0 kenar yazıcı bulmak çok zor. Bu şekilde alt bilgi boşluğunu aşabildiniz o zaman akşama bu çözümü yineleyeceğim.

Kusura bakmayın konuyu tam bilmeden müdahil oldum. Önceki yazdıklarımı dikkate almayın, zaten Excel'de sayfadaki arka plan yazıcıda çıkmıyormuş. Word'e sorun yok
Estağfirullah hocam. Zaten bu konunun çözümünü sunan yok. Microsoft desteği de filigran taklit etme diyor olaya. Net şekilde kullanabilirsiniz demiyor.

Sayın tukayf,
  • Sizin belirttiğiniz yöntemle filigranı ekleyiniz.
  • Daha sonra Bskı Önizleme'ye giriniz.
  • Ayarlar seçeneğinin altındaki seçeneklerden Seçimi Yazdır seçeneğini seçiniz.
Unutmayın, bilgisayar Baskı Önizleme'de gördüğünü basar.
İşte bu sebeple, hemen yanda verilerinizin altında filigran görünmesi lazım.
Bu kadar... Kolay gelsin...
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Sayın tukayf,
  • Sizin belirttiğiniz yöntemle filigranı ekleyiniz.
  • Daha sonra Bskı Önizleme'ye giriniz.
  • Ayarlar seçeneğinin altındaki seçeneklerden Seçimi Yazdır seçeneğini seçiniz.
Unutmayın, bilgisayar Baskı Önizleme'de gördüğünü basar.
İşte bu sebeple, hemen yanda verilerinizin altında filigran görünmesi lazım.
Bu kadar... Kolay gelsin...
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Hocam bu yöntem altta 2 cm boşluk bırakıyor. Bu boşluğu kaldırabilmeyi ya da filigranı bu alana yaymayı başaramadım.

Ekli dosyayı inceleyin. Alt ve üst bilgi konumlarını ve içeriğini Sayfa Yapısı Alt & Üst Bilgi sekmesinde, konumlarını ise kenar boşluklarında ayarlayabilirsiniz. Üst ve Alt bilgi değerlerini 0 yaparsanız alt ve üst kenarlara sıfırlar. Sağ ve sol kenarı sıfırlarsanız hücrelerinizde sıfırlanır buna göre a sütunu yerine B'den başlamayı veya eklediğiniz alt üst bilgilerin kenarlara sıfırlanmamasını tercih ederek devam edebilirsiniz. Resimleri yeniden boyutlandırarak eklemeniz de gereksiz. Özel Alt Üst bilgide resim seçeneğinin yanındaki buton resmi ölçeklendirme işlemleri için kullanılır boyutlarını ayarlamanıza izin verir.

Ekli dosyalar

• filigran.xlsx
    2.4 MB · Gösterim: 7
Çözüm
Hocam deneyip dönüş yapacağım. Çok sağolun.

Biraz zorlama bir çözüm ama illa Excel'de yapmak istiyorsanız
  1. Kılavuz çizgilerini kaldırın
  2. Kullandığınız alanın yanındaki kullandığınız alan kadar boş bir alan üzerinde Geliştirici>Denetimler>Ekle>ActiveX Denetimleri>Resim ekleyin, tüm alanı kaplayacak kadar genişletin.
  3. Üzerinde sağ tıklayın, Özellikleri seçin, çıkan listeden Picture den filigranınızı ekleyin, PictureSizeMode de ise 1- PictureSizeModeStretch seçin.
  4. Kullandığınız alanı seçip kopyalayın, Özel Yapıştır da Resim olarak yapıştırın.
  5. Bu resmi filigranın üzerine taşıyın.
  6. Dosyayı .xlsm uzantılı kaydedin.

Ekli dosyalar

• fligran.xlsm
    140 KB · Gösterim: 5
Biraz zorlama bir çözüm ama illa Excel'de yapmak istiyorsanız
  1. Kılavuz çizgilerini kaldırın
  2. Kullandığınız alanın yanındaki kullandığınız alan kadar boş bir alan üzerinde Geliştirici>Denetimler>Ekle>ActiveX Denetimleri>Resim ekleyin, tüm alanı kaplayacak kadar genişletin.
  3. Üzerinde sağ tıklayın, Özellikleri seçin, çıkan listeden Picture den filigranınızı ekleyin, PictureSizeMode de ise 1- PictureSizeModeStretch seçin.
  4. Kullandığınız alanı seçip kopyalayın, Özel Yapıştır da Resim olarak yapıştırın.
  5. Bu resmi filigranın üzerine taşıyın.
  6. Dosyayı .xlsm uzantılı kaydedin.
Hocam illa excelde olmak zorunlu gibi. Worde atınca excel tabloları çok değişiyor. Resim olarak atınca büyütünce bu sefer dağılıyor. Atoaykan hocamın çözümünü kullanacağım sanırım ama alt bilgi üst bilgi ve anteti oturtana kadar resimle epey uğraşmak gerekecek. Zihninize sağlık. Çok sağolun.

Word içinde excelle çalışabilirsiniz. Wordde Ekle / Tablo yolunu izleyerek Excel Elektronik Tablosu eklerseniz bu tablo excel ortamında çalışır. Tabloya çift tıkladığınızda Excele dönüşür istediğiniz işlemleri yapar tablo dışına çıktığınızda word belgesine eklenmiş tablo olarak izler ve basarsınız.

Word içinde excelle çalışabilirsiniz. Wordde Ekle / Tablo yolunu izleyerek Excel Elektronik Tablosu eklerseniz bu tablo excel ortamında çalışır. Tabloya çift tıkladığınızda Excele dönüşür istediğiniz işlemleri yapar tablo dışına çıktığınızda word belgesine eklenmiş tablo olarak izler ve basarsınız.
Hocam fikir için teşekkür ederim. Ancak bu dosya makroyla oluşturuluyor. Normal word içine excel ekledim ama makro ile oluşturulanı denemedim onu da denerim. Çok sağolun

Alternatif
Daha önce, anlatım olarak önerdiğim çözüme takıldım, makro ile bir çalışma yaptım. Filigran sadece yazıcı çıktısı için gerekli ise, deneyin.

Ekli dosyalar

• filigran.zip
    191.4 KB · Gösterim: 4
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri