• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Vb Butona Kısayol EKleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

turgay1983

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
19
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba
ben formlarında bir sürü buton var mesela ekle ve kaydet gibi bu butonlara. mause ile değil de Ctrl+E yaptığımda o butona sanki tıklanmış gibi işlem yapması

Çözüm
Alt+F8 tuşunu çalıştırınız.
Karşınıza makroların listelendiği bir pencere çıkar.
Makrolardan birini seçip pencerede seçenekler sekmesini tıklayın
kısa yolu atayın.
kısa yolu atayın.

Çözüm
kısa yolu atayın.
merhaba
sanırım anlatamadım kusura bakmayın. ben bir program yaptım bir sürü form ve buton var bu formların üzerindeki butonlara kısa yol eklemek istedim. ama sadece accelerator kısmını tek harf yazabiliyorum. benim oraya Ctrl+E gibi harf eklemek istiyorum

merhaba
sanırım anlatamadım kusura bakmayın. ben bir program yaptım bir sürü form ve buton var bu formların üzerindeki butonlara kısa yol eklemek istedim. ama sadece accelerator kısmını tek harf yazabiliyorum. benim oraya Ctrl+E gibi harf eklemek istiyorum
"Alt" tuşu default olarak tanımlıdır. Siz oraya "E" yazdığınızda bunu çalıştırmak için ALT+E yapabilirsiniz.

"Alt" tuşu default olarak tanımlıdır. Siz oraya "E" yazdığınızda bunu çalıştırmak için ALT+E yapabilirsiniz.
merhaba
evet şimdilik öyle çözüyorum ama ALT tuşunu aynı harfe atamak yerine Ctrl tuşunu kullanabilirmiyim

ActiveX denetimlerinden eklenen butonlarda ve userform içindeki butonlarda ALT tuşu default değerdir.
Form denetimlerinden eklenen butonlarda CTRL tuşu default değerdir.

ActiveX denetimlerinden eklenen butonlarda ve userform içindeki butonlarda ALT tuşu default değerdir.
Form denetimlerinden eklenen butonlarda CTRL tuşu default değerdir.
ben userform içindekilere ctrl atama yapmaya çalıştım . ama bulamadım neyse artık başka bir harf atayacağım

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri