• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Eğitim Excel UserForm Kapanınca Tekrar Açılmama Sorununun Çözümü

mavisiyah01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
41
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Projelerimiz tamamlandığında, hata risklerini azaltmak ve daha profesyonel bir görünüm elde etmek için Excel çalışma kitabını gizler, yalnızca UserForm'u gösteririz. Ancak, UserForm'u kapattığımızda, tekrar açmak istediğimizde UserForm'un açılmadığını ve bir dizi hata ile karşılaştığımızı görebiliriz. Bu yazımda, bu sorunun nasıl çözüleceğini anlatıyorum.

Adım 1: Çalışma Kitabı Olaylarına Kod Ekleyelim​

Genellikle ThisWorkbook nesnesinin olaylarına aşağıdaki kodları ekliyoruz:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu kodlar sayesinde, dosya açıldığında Excel görünmez hale gelir ve UserForm otomatik olarak açılır. Eğer UserForm kapalıysa, dosya aktif olduğunda tekrar UserForm açılır.

Adım 2: UserForm'a Kapatma Engelleme Kodu Ekleyelim​

UserForm'un olaylarına da aşağıdaki kodu eklemeliyiz:

HTML:
Kod:

Bu kod, kullanıcı X (kapat) butonuna bastığında UserForm'un kapanmasını engeller. Yalnızca bizim belirlediğimiz bir buton üzerinden kapatılmasına izin verir.

Adım 3: UserForm'a Çıkış Butonu Ekleyelim​

UserForm üzerine cmdExit isimli bir CommandButton ekleyelim ve bu butonun Click olayına şu kodu yazalım:

HTML:
Kod:

Bu butona tıkladığımızda çalışma kitabı sorunsuz şekilde kapanacaktır.

Sonuç​

Bu yöntem sayesinde, UserForm rahatlıkla açılıp kapanacak, kullanıcı doğrudan Excel arayüzüyle karşılaşmadan sadece gerekli form üzerinden işlem yapabilecektir. Böylece hem daha profesyonel bir görünüm sağlanır hem de olası hata mesajlarının önüne geçilir.

Geri