• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Excel Toplanamayan Sayılar Sorunu

İmpala

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Eklediğin Excel dosyasındaki sayıları bir türlü toplayamıyorum örnek olarak dosyayı paylaşıyorum denemediğim yöntem kalmadı bir türlü dip toplam yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eklediğin Excel dosyasındaki sayıları bir türlü toplayamıyorum örnek olarak dosyayı paylaşıyorum denemediğim yöntem kalmadı bir türlü dip toplam yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
hücrede yazılanlar sayı olmadığı için toplanmıyor. Hücre içeriğine girdiğinizde içeriğinde . (nokta) olduğunu göreceksiniz.
Screenshot_73.jpg

Konu Sahibi
hocam nasıl kökten çözebilirim peki metni sayıya çevir dedim oda olmadı sayıları bozmadan nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misin? yöntem konusunda.

hocam nasıl kökten çözebilirim peki metni sayıya çevir dedim oda olmadı sayıları bozmadan nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misin? yöntem konusunda.
hocam bu sayının sayı olarak değeri nedir

10873.957.49 sizde görünen soldaki 10873957,49 sayı biçimi bu şekilde mi olacak.

Evet üstadım doğrudur aynen öyle olacak.
D ve e sütunlarına sayı haline çevirdim. Sorun şuradan kayanaklanıyor. Sayıların başında görünmez bir karakter var. Kırp formülü ile de temizlenmiyor. Parçaal diyerek 2. karakterden başlayarak verileri aldım daha sonra işlem yaptım.

Ekli dosyalar

Çözüm
Konu Sahibi
D ve e sütunlarına sayı haline çevirdim. Sorun şuradan kayanaklanıyor. Sayıların başında görünmez bir karakter var. Kırp formülü ile de temizlenmiyor. Parçaal diyerek 2. karakterden başlayarak verileri aldım daha sonra işlem yaptım.
Üstadım Elline sağlık çok teşekkür ederim.

Geri