• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel seçili hücre sağ click taşı ve sil,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Kıymetli Arkadaşlarım ve Üstatlarım,

Daha önce açtığım linkteki konuya ilaveten;
Seçili hücre E-Posta gönderimi sonrası ilgili sayfadan e posta gönderilen hücrelerin farklı bir sayfaya taşınması ve datadan silinmesi ihtiyacı doğdu. Sağ click Taşı ve Sil özelliğine gerek duyulduğu için kıymetli desteklerinizi talep ederim.

Seçili hücre sağ click e-posta gönderimi sonrası data sekmesinde e-postası gönderilen hücreyi yine sağ click taşı ve sil özelliği eklenmesi ve taşınan hücrenin data sekmesinden silinmesi ve özet sekmesine getirmesini vede bu işlem sürekli devam edeceği için taşınan hücrenin en alt boş satıra getirmesi gerekiyor. Yani özet sekmesine veri taşındıkça alt alta devam etmesi gerekiyor.

Böyle bir işlemin yapılabilirliği mümkünse kıymetli desteklerinizi talep eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

1660204406504.png

Ekli dosyalar

• E-Posta Gönder & Taşı ve Sil_Örnek Dosya.xlsb
    86.6 KB · Gösterim: 5
tek bir hücre seçilse bile bütün satır mı taşınacak?
satır taşımak sorun değil ama eğer sayfada taşınmayacak yada kopyalanmayacak verilerin olduğu sütunlar varsa sorun olabilir
seçilen aralık taşındıktan sonra seçili tüm SATIRLAR silinecek mi?

halily Hocam Selam,
Mail olayında seçili hücrede işlem yapıyorum tüm satırı almıyorum. (Mail olayına hiç bir şekilde müdahale edilmesine gerek yok) Bu konuya himmgarip hocam destek vermişti. Bu vesile ile tekrardan teşekkür ederim kendisine mükemmel bir uygulama oldu açıkçası.
Güzel bir yere değinmişsiniz ben bu kısmı atlamışım. Dönüş, uyarı ve takiben sorduğunuz için teşekkür ederim.
Evet yine mouse ile seçim yaptığımda tüm satırın taşınması ve taşınan satırların silinmesi gerekiyor. Örneğin 4 satır da hücre seçimi yaptı isem seçilen hücrelerin olduğu tüm satırı taşıması ve silmesi gerekiyor veya seçilmesi gereken alanın tamamını seçmem gerekiyorsa seçe de bilirim problem olmaz burada maksadım; hani tüm alanı seçene kadar zaman kaybı yaşamamak adına sadece herhangi bir hücreyi de seçsem tüm satırı taşısın gibi. Şimdi ne kadar zaman kaybı olabilir diye düşüne bilirsiniz ama dosyanın hacmini ve sürekli bir döngü olduğunu düşündüğünüzde bir hücre seçimi ile tüm hücrelerin seçimi baya bir zaman alabilir.
Umarım anlatabilmişimdir.
Kıymetli desteklerinizi bekliyor olacağım.
Saygılarımla, hayırlı akşamlar...

1660318268496.png

Ekli dosyalar

• E-Posta Gönder & Taşı ve Sil_Örnek Dosya.xlsb
    89.3 KB · Gösterim: 3
Çözüm
halily Hocam Selam,
Ne desem bilemedim kelimelerin kifayetsiz kaldığı an :)
Gerek mail gerekse yaptığınız işlem ile excel harbi excel oldu... Bundan sonra benden mail alanlar düşünsün :)))
Çok teşekkür ederim emeğiniz için.
Sevgi ve saygılarımla,

rica ederim
iyi çalışmalar)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri