• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel seçili hücre sağ click e-posta gönderme,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Kıymetli Arkadaşlarım ve Üstatlarım,
Excelin her hanki bir sayfasında hücre seçerek sağ click yaparak e-posta göndermemiz mümkün mü?
Şöyle izah edeyim her hangi bir sayfada dilediğimiz hücreyi mouse sol click ile seçtik ve sağ click yaptık ve seçili hücreyi e-posta gönder dediğimizde outlook gövdesine yapıştıracak. E-postada ise kime kısmı boş olacak bilgi kısmına bilgide olması gerekenler sabit olduğu için otomatik gelecek. Konu başlığı ve konuda otomatik gelecek.
Mümkün ise kıymetli bilgi ve desteklerinizi istirham ederim.
Saygılarımla, iyi çalışmalar.

1659624327786.png

Ekli dosyalar

• ÖRNEK DATA.xlsx
    11 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Sn. himmgarip Hocam Merhaba,
Öncelikle ilgi ve alakanızdan dolayı vede kıymetli desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.
Elinize sağlık, bir kaç sormak istediğim konu var;

Mesela tabloda =E1:I2 aralığını mouse ile seçiyorum;

Ekli dosyayı görüntüle 10478

Fakat Outlook gövdesine;
=A1:M2 aralığını komple alıyor.
Mesaj 2 de ki mesajınızda "Gönderilecek alanı seçin" demişsiniz. Seçimi benmi yanlış yapıyorum anlamadım. Seçim yaptığım halde gövdeye sayfanın tamamını alıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 10479

Son olarak;
Mail gövdesine .Body = eklemek istiyorum yani konu başlığı haricinde excelden seçilen alanın üstüne mesaj içeriği yazmam gerekiyor bunun içinde bir revize için yardımcı olur iseniz sevinirim.

Kıymetli desteklerinizi bekliyor olacağım...
Merhaba Kıymetli Arkadaşlarım ve Üstatlarım,
Excelin her hanki bir sayfasında hücre seçerek sağ click yaparak e-posta göndermemiz mümkün mü?
Şöyle izah edeyim her hangi bir sayfada dilediğimiz hücreyi mouse sol click ile seçtik ve sağ click yaptık ve seçili hücreyi e-posta gönder dediğimizde outlook gövdesine yapıştıracak. E-postada ise kime kısmı boş olacak bilgi kısmına bilgide olması gerekenler sabit olduğu için otomatik gelecek. Konu başlığı ve konuda otomatik gelecek.
Mümkün ise kıymetli bilgi ve desteklerinizi istirham ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 10454

Sağ klike E-Posta Gönder eklendi. Tetiklenecek macroda mail için olacak. Gönderilecek alanı seçin, sağ klik E-Posta Gönder tıkladığınızda Outlook'a ekler. Alıcı boş bırakıldı. Konuyu kod içinden değiştirin. Kolay gelsin.

1659647533378.png

Ekli dosyalar

• MAIL SAĞ KLIK.xlsb
    19.8 KB · Gösterim: 11
Son düzenleme:
Öncelikle ilgi ve alakanızdan dolayı vede kıymetli desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

1659680316541.png

Fakat Outlook gövdesine;
Mesaj 2 de ki mesajınızda "Gönderilecek alanı seçin" demişsiniz. Seçimi benmi yanlış yapıyorum anlamadım. Seçim yaptığım halde gövdeye sayfanın tamamını alıyor.

1659680384083.png

Son olarak;
Mail gövdesine .Body = eklemek istiyorum yani konu başlığı haricinde excelden seçilen alanın üstüne mesaj içeriği yazmam gerekiyor bunun içinde bir revize için yardımcı olur iseniz sevinirim.

Kıymetli desteklerinizi bekliyor olacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 10478

Fakat Outlook gövdesine;

Ekli dosyayı görüntüle 10479

Son olarak;

Kıymetli desteklerinizi bekliyor olacağım.

Merhaba,

İstediğiniz revizeler yapıldı.

1659733606673.png

Dikkat edilmesi gereken bir durum var sadece.

1659733863650.png

Seçili alan boş kalmamalı. Kod düzgün çalışmıyor. ctrl + v kombinasyonu kullandığı için orası boş olursa seçili alanı mail adresi kısmına alıyor. Oraya Mail adresi gibi bir ibare yazıverin.

Ekli dosyalar

• MAIL SAĞ KLIK.xlsb
    17.1 KB · Gösterim: 13
Son düzenleme:
Çözüm
Sn. himmgarip Üstadım Merhaba,
İşlem tamamdır,
Eline, emeğine sağlık.
Çok teşekkür ederim desteğin için.
Allah'a emanet...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.