• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel sayfasından zarf düzenleme makro koduna güncelleme yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
35
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Selamun aleykum dostlar yine sizlerden bır konuda destek istiyoruz ekte bulunan sayfamda bır baska sayfadan formul yardımıyle bir takım veriler aldık ve bu veriler X den baslayıp AJ kadar gitmekte ben ise bu verileri alıp B sutunu ile L sutunu arasında alarak sayfamda bulunan zarf taslagına yazdirıp yazıcıdan cikartmak istıyoruz bu konuda çevaplarınızı beklıyoruz ıigili dosya ekdedir sayfamda bır kod mevcuttur

Ekli dosyalar

• resim_2025-01-07_122126353.png
    resim_2025-01-07_122126353.png
    110.2 KB · Gösterim: 7
  • Deneme zarf yazdırma Makro .xlsm
    117.2 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Ekli dosyayı wordde açın, Posta Gönderileri menüsüne girin, sonuçların önizlemesini görüntüle kısmında ister önizlemeye basarak ister ok tuşları ile ilerleyerek zarf önizlemelerini yapın. Excel ve Wordün mektup birleştirme özelliği varken ve ister etiket ister zarf yazdırılabiliyorken konu gereğinden fazla uzadı; kodlar, accessler havada uçuşuyor şu kadarcık iş için, bitsin kapansın konu.
Sebahattin istediğin kodu yazdım. Excelin olduğu klasöre tüm zarfları pdf olarak excldeki satır numarası ismiyle kaydeder. Kontrol için pdf adlarına satır no ekledim. Pdf leri yazıcıdan çıkartırsınız artık.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Hocam burada zarfları tek dosyaya kaydediyor yoksa ayrı ayrı dosyamı yani her numara ayrı bir sayfami aciyor

Çünkü burada kurban kurban sayısı 250 cikmakdadir

hocam zarfların tümü bir dosyanın içine kaydetme imkanı yokmu örnegin 230 dosya masa üstunde cok yer kaplilacagından dolayı bir dosya oluşturup tüm zarf dosyalarını bu dosyanın içine kaydetme olursa güzel olur bunu yapma imkanımız varmı

hocam zarfların tümü bir dosyanın içine kaydetme imkanı yokmu örnegin 230 dosya masa üstunde cok yer kaplilacagından dolayı bir dosya oluşturup tüm zarf dosyalarını bu dosyanın içine kaydetme olursa güzel olur bunu yapma imkanımız varmı
O halledilir hocam. Müsait olunca bakayım. Yeni bir klasöre kaydetme işini. Simdilik excelinizi Masaustunde bi klasör olusturup onun icine tasirsaniz. Pdflero de o klasore cikarir. Musiat olunca yeni klasor isine bakayim

Sebahattin istediğiniz şekilde kodi revize ettim. Excelin bulunduğu klasöre Zarf Çıktıları diyr klasör olusturup pdf lero oraya kaydediyor
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

bütün zarfları bir tek yazdır komutu ile nasıl yapacagiz

bütün zarfları bir tek yazdır komutu ile nasıl yapacagiz
Zarf Çıktıları isimli klasörde 250 pdf olacak. Bu pdf lerin hepsini sec. Hepsini secme yollari
1. Ilk pdf yi sec shift e basili tutarak son pdf yi de sec. Hepsini secmis olursun
2. Klasörün icinde iken ctrl A ya bas hepsini secmis olursun.
3. Mouse un sol tuşu ile hepsini sec.

Bu islemler ile tun pdf leri secmis oldun. Herhangi bir pdf uzerinde mouse sağ tuşa tikla acilan pencerede yazdir secenegine tikla tum pdf ler yazicidan cikmis olur.

hocam mausun sol tusu ile secip sağ tusa tıkladiğimda yazdir menusu cıkmıyor

Ekli dosyalar

• resim_2025-01-07_224232984.png
    resim_2025-01-07_224232984.png
    699.9 KB · Gösterim: 5
herhangi bir word dosyasını veya başka bir pdf ye sağ tıklayınca Yazdır seçeneği çıkıyor mu. Benim pc de sağ tıklayınca yazdır çıkıyor. Sizde çıkmıyorsa sizim pc ile alakalı bir sorun var. Yazdır çıkması gerek normalde

herhangi bir word dosyasını veya başka bir pdf ye sağ tıklayınca Yazdır seçeneği çıkıyor mu. Benim pc de sağ tıklayınca yazdır çıkıyor. Sizde çıkmıyorsa sizim pc ile alakalı bir sorun var. Yazdır çıkması gerek normalde
Cikmiyor

Ekli dosyayı wordde açın, Posta Gönderileri menüsüne girin, sonuçların önizlemesini görüntüle kısmında ister önizlemeye basarak ister ok tuşları ile ilerleyerek zarf önizlemelerini yapın. Excel ve Wordün mektup birleştirme özelliği varken ve ister etiket ister zarf yazdırılabiliyorken konu gereğinden fazla uzadı; kodlar, accessler havada uçuşuyor şu kadarcık iş için, bitsin kapansın konu.

Ekli dosyalar

• zarf.docx
    15.8 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Tesekkur ederim boylece konu cozülmüs oldu

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri