• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel sayfasındaki verileri combobox ile getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Ürüntanımlama girişi formumda bulunan combobox9 daki gibi döviz tarihlerini ve kurları aşağıdaki kodlarla Ödenmez satış formumda bulunan satış bilgileri sekmesinde ki combobox'a uygulamaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim.

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum formda ürün tanımlama giriş formunda ki gibi seçili tarih ve döviz türüne göre textbox142 ye döviz kurunu getirmesi gerekiyor.

Yardımlarınızı rica ederim.

Private Sub ComboBox9_Change()
Dim u As Integer
Dim r As Integer
Dim s As Integer
On Error Resume Next
u = WorksheetFunction.Match(OdenmezSatisEkrani.ComboBox10.Value, ActiveWorkbook.Worksheets("KurListesiVeri").Range("A1:F1"), 0)
r = Worksheets("KurListesiVeri").Range("A60000").End(xlUp).Row
For s = 1 To r

If Worksheets("KurListesiVeri").Range("A" & s) = OdenmezSatisEkrani.ComboBox9.Value Then
'If Worksheets("KurListesiVeri").Range("B" & s) = OdenmezSatisEkrani.ComboBox4.Value Then

OdenmezSatisEkrani.TextBox142.Value = Worksheets("KurListesiVeri").Cells(s, u).Value

Exit Sub
End If
End If
Next s

End Sub

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Merhaba Üstad,

Teşekkür ederim eline sağlık, yalnız ekran görüntüsü göndermiş olduğum resimde döviz türü değil döviz cinsi gelmiş :) 2 nolu ekran görüntüsünde olduğu gibi ve türüne göre fiyat gelmesi lazım cinsi zaten 4 nolu ekran görüntüsünde olduğu gibi ürün girişi sekmesinde var.

Ayrıca modül 4 te bulunan düzeltme kodlarına bir kaç ekleme yaptım ve 3 nolu ekran görüntüsündeki 1 ile işaretlediğim yeri ekledim ve 2 ile işaretlediğim yerde sayfa da ki sütün başlıklarını değiştirmeme rağmen yanlış bilgiler geliyor sanırım düzeltme kodlarını bozdum. :) 5 ve 6 nolu ekran görüntülerinde olduğu gibi reçete stok bilgileri sekmesinden sonra kaydırmışım. Aslında sütun başlıkları doğru ama neden kayıyor.

Ödenmez satış ekranında ki kaydetme butonunda döviz kuru için aşağıda ki kodu kullanmama rağmen 15,8262 olmasına rağmen ve tekxboxta da bu şekilde olmasına rağmen 15,8300 olarak kayıt ediyor sanırım yanlış yaptım.

sayfa.Range("Y" & Ss).Value = Hane(Uf.TextBox142.Value, 2) 'Döviz kuru

1 nolu ekran görüntüsü de burada almadı.
Döviz türüne ne gelecek?
Ben sadece comboboxa tarih getirttim ve döviz türünü.Buna bağlı olarakta unuttum ama alış yada satış fiyatı.
Konu yine karışıp uzayacak abey bu yüzden beni aşıyor bu konu.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri