• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel listeden ayırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Reason01

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
36
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba herkese kolay gelsin. yaklaşık 1500 kişilik bir izin tablomuz var. izin tablosunun içerisinde işten cıkanların almış olduğu izinleri farklı bir sayfada (işten ayrılanlar adlı sekmede) görüntülemek istiyorum. bununla alakalı nasıl bir çalışma yapaiblirim ?
örnek dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

• İŞTEN AYRILANLAR.xlsx
    8.6 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Tamam düzelttim. Eğer 1500'den fazla olmasını istersen eğer formüllerin içindeki 1500'lü rakamsal değerleri artırmalısın.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.
Deneyiniz.
Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• İŞTEN AYRILANLAR.xlsx
    11.7 KB · Gösterim: 5
Deneyiniz.
Lütfen dönüş yapınız.
işten ayrılanlar sayfasına aktarılıyor fakat diğer sayfadan nasıl bir düzenleme yapabilirim ?
yani toplu bir izin sayfasından ahmet ayrıldı, bu izin sayfasındaki aldığı izinler o sayfadan silinip işten ayrılanlar sayfasına geçmesi için

sayfadan silinip işten ayrılanlar sayfasına geçmesi için
...formülle olur, ancak Liste ve İşten Ayrılanlar sayfasının haricinde 3 ncü bir sayfa açılması lazım. O zaman siz verilerinizi ve güncellemeyi sürekli Liste sayfasında yaparsınız, İşten ayrılanlar sayfasına İşten Ayrılanları listeler, 3 ncü sayfada ise sizin istediğiniz olur ki, bu sayfaya müdahale edemezsiniz. Otomatik hale gelir. Bütün bunları yapmak istemezseniz eğer, çözümünüz makro ile olur. Ben de makro bilmem. Tercih sizin.

...formülle olur, ancak Liste ve İşten Ayrılanlar sayfasının haricinde 3 ncü bir sayfa açılması lazım. O zaman siz verilerinizi ve güncellemeyi sürekli Liste sayfasında yaparsınız, İşten ayrılanlar sayfasına İşten Ayrılanları listeler, 3 ncü sayfada ise sizin istediğiniz olur ki, bu sayfaya müdahale edemezsiniz. Otomatik hale gelir. Bütün bunları yapmak istemezseniz eğer, çözümünüz makro ile olur. Ben de makro bilmem. Tercih sizin.
tamam bu dediğiniz olur, 3 sayfa ile yapmak istemiştim zaten. birinci sayfada tümü, 2. sayfada çalışanlar, 3. sayfada işten ayrılanlar gibi. buna nasıl bir yardımınız olabilir

Tamam. Üzerinde çalışacağım. Bekleyiniz.

Liste, Çalışanlar ve İşten Ayrılanlar sayfalarında sizin kenar çizgilerini çizmenize gerek yok. Çünkü, siz veri girdikçe o kendisi kenar çizgilerini çizecek. Ayrıca cep telefonu yazarken (örnekteki) ALİ'nin cep telefonu gibi yazmak için uğraşmayın. Çünkü siz cep telefonu formatını 5052365478 şeklini 0 (sıfır)'sız yazmanız yeterli. O kendiliğinden 0 (505) 236 54 78 formatını alacak. Liste sayfasında da sıralama otomatik kendisi yapacak. Siz müdahale etmeyiniz. Diğer Çalışanlar ve İşten Ayrılanlar sayfalarına da KESİNLİKLE müdahale etmeyiniz. Listeler kendisi tanzim olacak. Tabi sizin Liste sayfasında işten ayrılanların tarihini atmalısınız. Ha bu arada tarih atarken de (püf noktasıdır) 2/2/25 şeklinde yazıp Enter'a basarsanız bilgisayar bunu da sizin için otomatik olarak 02.02.2025 formatında yazacaktır. Programınızın boş olarak bir yedeğini (stepnesini) bir kenarda MUTLAKA tutun. Ola ki üzerinde işlem yaptığnızda bir sorun olursa yedeğinin içine verilerinizi kopyalar alırsınız. Sorunu gidermeye çalışmazsınız. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• İŞTEN AYRILANLAR.xlsx
    191.3 KB · Gösterim: 1
Unutuum. Liste sayfasında KESİNLİKLE ve HİÇ BİR ZAMAN satır ve sütun silmeyiniz. Yada satır veya sütun eklemesi yapmayınız. Aksi takdirde diğer sayfalar çalışmaz.

Liste, Çalışanlar ve İşten Ayrılanlar sayfalarında sizin kenar çizgilerini çizmenize gerek yok. Çünkü, siz veri girdikçe o kendisi kenar çizgilerini çizecek. Ayrıca cep telefonu yazarken (örnekteki) ALİ'nin cep telefonu gibi yazmak için uğraşmayın. Çünkü siz cep telefonu formatını 5052365478 şeklini 0 (sıfır)'sız yazmanız yeterli. O kendiliğinden 0 (505) 236 54 78 formatını alacak. Liste sayfasında da sıralama otomatik kendisi yapacak. Siz müdahale etmeyiniz. Diğer Çalışanlar ve İşten Ayrılanlar sayfalarına da KESİNLİKLE müdahale etmeyiniz. Listeler kendisi tanzim olacak. Tabi sizin Liste sayfasında işten ayrılanların tarihini atmalısınız. Ha bu arada tarih atarken de (püf noktasıdır) 2/2/25 şeklinde yazıp Enter'a basarsanız bilgisayar bunu da sizin için otomatik olarak 02.02.2025 formatında yazacaktır. Programınızın boş olarak bir yedeğini (stepnesini) bir kenarda MUTLAKA tutun. Ola ki üzerinde işlem yaptığnızda bir sorun olursa yedeğinin içine verilerinizi kopyalar alırsınız. Sorunu gidermeye çalışmazsınız. Kolay gelsin.
14. satıra kadar okuyor ana listeden. 14ü arttırınca formül bozuluyor :) nasıl arttırabilirim 1500 vs yazmak için

Unutuum. Liste sayfasında KESİNLİKLE ve HİÇ BİR ZAMAN satır ve sütun silmeyiniz. Yada satır veya sütun eklemesi yapmayınız. Aksi takdirde diğer sayfalar çalışmaz.
sanırım ctrl + shift + enter ile formüldeki sayıyı düzeltebildim. oldu

Tamam düzelttim. Eğer 1500'den fazla olmasını istersen eğer formüllerin içindeki 1500'lü rakamsal değerleri artırmalısın.

Ekli dosyalar

• İŞTEN AYRILANLAR.xlsx
    224.9 KB · Gösterim: 1
Çözüm
ctrl + shift + ente
Bir dizi formül tuş kombinasyonudur. Ben dizi formül kullanmadım. Ctrl + Enter'a basmanız yeterlidir. 11 nci mesajımdaki dosyayı kullanınız. Unutmayınız dizi formüller dosyanın boyutunu daha çok artırır ve çalışmasını yavaşlatır.

çok teşekkür ederim bu çok yeterli (y)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri