• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru excel Kayıt belirli sayıya ulaşınca kayıt yapmasin

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
61
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Saygı değer Excel çözüm dostları yine sizlerden yârdim talep ediyoruz .Ekte bulunan Excel dosyamda 6b hücresine küpe no bulunmaktadır ve 10 c hücresinde hisse sayısı mevcut burada benim yapmak istediğim konu söyle
*** Örnek olarak 6D hücresine 6443 yazdığımda 6443 kupe no olan hisse sayısı için 10C hücresine bakacak hisse sayısı 4 ulaştığında Excel kayıt yapmayacak kullanıcıya bu küpe no hisse sayısı hisse dolmuştur diye mesaj verecek.
***ve aynı zamanda bir küpe numarasının hisse sayısı bitti ise aynı küpe numarası ile bu programda kayıt yapılmayacak

Ekli dosyalar

İyi akşamlar. Kusura bakmayın ama sadece merak ettiğim için soruyorum .Sizin bu KURBAN dosyası bir gün biter mi?

Konu Sahibi
Hocam sadece bu kısım kaldı onuda sızlerın vasıtasıyla cozersek kurban dosyası bitmiş olacak insaALLAH

Konu Sahibi
düzeltme Örnek olarak 6D hücresine 6443 yazdığımda 6443 kupe no olan hisse sayısı için 10C hücresine bakacak hisse sayısı E sutuna da 10 c satırındakı hisse satısına ulaştığında Excel kayıt yapmayacak kullanıcıya bu küpe no hisse sayısı hisse dolmuştur diye mesaj verecek.
***ve aynı zamanda bir küpe numarasının hisse sayısı bitti ise aynı küpe numarası ile bu programda kayıt yapılmayacak

Yanlış anlamadım ise
E6 hücresindeki formül =EĞER(EĞERSAY($D$6:6;D6)<=4;EĞERSAY($D$6:D6;D6);"Hisse sayısı 4den fazla olamaz")
E6 hücresindeki formül =EĞER(EĞERSAY($D$6:D13;D13)<=4;EĞERSAY($D$6:D13;D13);"Hisse sayısı 4den fazla olamaz")
.......... Şeklinde aşağı doğru devam edecek

Ekli dosyalar

Ya hepsini büyük yapın İNŞALLAH ya da normal şekilde inşallah yazın. İmla kurallarına katkı vermeye kalkmayın.
Hocam Merhaba, Neticede dilbilgisi sınavında değil kimse,evet yazım kurallarına itina göstermek gerekir ama yazım kurallarının üzerinde olan değerler de vardır.Allah lafzı bitişik de olsa ayrı da olsa büyük harfle başlamalıdır.

Hocam Merhaba, Neticede dilbilgisi sınavında değil kimse,evet yazım kurallarına itina göstermek gerekir ama yazım kurallarının üzerinde olan değerler de vardır.Allah lafzı bitişik de olsa ayrı da olsa büyük harfle başlamalıdır
Yok öyle bir şey, vurgulamak istiyorsan, büyük harf ile yaz

EXCEL dışındaki konuları birbirinizle ÖZEL mesajdan tartışın lütfen. Soruya girip çözüm getirmek isteyenleri ilgilendirmiyor bu yazdıklarınız.
Konudan bağımsız olarak özellikle bu kullanıcının mesajları okumakta / anlamakta zorluk yaşanacak kadar kötü zaten. Hiç kontrol etmeden, hiçbir kuralı dikkate almadan mesaj gönderiyor. Çok uzun süredir sorularını takip eden biri olarak yazdım bunu.
Kolay gelsin herkese,

Geri