• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel güncelleme sıkıntısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Yeni Üye
Aldığı beğeni
123
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar ekli dosyada açıkladığım üzere formül ile başka bir çalışma kitabından bilgi alan çalışma kitabına başka bilgisayardan bağlanıp işlem yaptığımda güncelleme sıkıntısı yaşıyorum. Bu konuda çözümü olan var mı acaba

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba arkadaşlar ekli dosyada açıkladığım üzere formül ile başka bir çalışma kitabından bilgi alan çalışma kitabına başka bilgisayardan bağlanıp işlem yaptığımda güncelleme sıkıntısı yaşıyorum. Bu konuda çözümü olan var mı acaba
bu tarz durumlar da ben formulleri terkrar yazıyorum sorun giderilmiş oluyor özellikle çok kullanıcı işlemlerde bu tarz sıkıntılar oluyor..
Terfi Listesini açıp,
Dosya>Seçenekler>Gelişmiş kısmını kontrol edin.
1655386812777.png

Konu Sahibi
Merhaba sayın Balta kontrol ettim bende aynı şekilde her ikisi işaretliymiş. Başka neden olur acaba?

Konu Sahibi
Bendeki asıl sıkıntı başka bilgisayardan kayıt ederken adres satırının başına ana bilgisayar adını da ekleyerek kaydettiği için formülleri güncellemiyor. Excel 2010 kullandım yıllarca hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Excel 2016 ile başladı bu durum. Kurarken mi bir hata yapıldı acaba

Konu Sahibi
Adsız.png

Resimde de görüldüğü üzere güncelleştirmeyi otomatik yapılıyor.
Ancak Başlangıç komutu sekmesinde Uyarının görüntülenip görüntülenmemesini kullanıcıların seçmesine izin ver sekmesi seçili.
Bundan mı yapıyor acaba diye yerine Uyarıyı görüntüleme ve bağlantıları güncelleştir sekmesini seçerek deneme yaptım ve formülü değiştirmedi. İlerleyen zamanda nasıl olacak deneyeceğim. Konuyu kapatmaz iseniz sonucundan bilgi veririm

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    32.2 KB · Gösterim: 3
Dosya-Seçenekler-Gelişmiş-Genel-Otomatik bağlantıları güncelleştirmek için sor
Seçeneğini pasif yapmak işe yarar mı acaba...

bu tarz durumlar da ben formulleri terkrar yazıyorum sorun giderilmiş oluyor özellikle çok kullanıcı işlemlerde bu tarz sıkıntılar oluyor..

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri