• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel dosyam açılmıyor.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

barisozsonmez

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2007 TR
Konuyu Başlatan
Sebebini bilmediğim bir durumdan dolayı excel dosyamı açtığımda " Dosya Biçimi veya dosya uzantısı geçerli olmadığından '............... dosyasını açamıyor' Dosyanın bozuk olmadığını ve dosya uzantısının dosyanın biçimiyle eşleştiğini doğrulayın. " şeklinde uyarı veriyor.
ne yaptıysam olmadı. jpeg formatına çevirdim. ancak çince japonca karakterlerden oluşan sayfa verdi.
Durum acil dosyamı kurtarmam gerek. yardımcı olursanız sevinirim. şu anda iki dosyam açılmıyor. buraya daha önemsiz olan dosyayı yüklüyorum. çözüm üretilirse ana dosyam ile ilgili ayrıca görüşürüz.

Ekli dosyalar

• METRAJ ÇALIŞMASI_HASAN İÇAL.xlsx
    13.4 KB · Gösterim: 6
Çözüm
Dosyanızın metadatası bozulmuş. İleri seviye veri kurtarmada dahi sonuç alınamaması ihtimali mevcut. Dosyanın düzgün kapatılmaması, elektrik kesintisi, HDD arızası, virüs gibi zaralı yazılımlar, kes/kopyala yapıştır gibi eylemlerde ortaya çıkan anlık bellek hataları vs. onlarca neden olabilir. Excel, dosya üzerinde çalışırken geçici dosyalar oluşturur ve C:\Users\Kullanıcıadı\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles
C:\Users\Kullanıcıadı\AppData\Local\Temp gibi konumlara kaydeder. Geçici dosyalar genel olarak uygulamadan çıkınca kaldırılır ancak bu tip durumlarda dosya silinmeden kalabilmektedir. ~$dosyaadı.xlsx, ~dosyaadı.tmp veya benzer şekilde rastgele karakterlerle oluşmuş dosyaları inceleyerek kurtarma şansınız olabilir.
Dosyanızın metadatası bozulmuş. İleri seviye veri kurtarmada dahi sonuç alınamaması ihtimali mevcut. Dosyanın düzgün kapatılmaması, elektrik kesintisi, HDD arızası, virüs gibi zaralı yazılımlar, kes/kopyala yapıştır gibi eylemlerde ortaya çıkan anlık bellek hataları vs. onlarca neden olabilir. Excel, dosya üzerinde çalışırken geçici dosyalar oluşturur ve C:\Users\Kullanıcıadı\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles
C:\Users\Kullanıcıadı\AppData\Local\Temp gibi konumlara kaydeder. Geçici dosyalar genel olarak uygulamadan çıkınca kaldırılır ancak bu tip durumlarda dosya silinmeden kalabilmektedir. ~$dosyaadı.xlsx, ~dosyaadı.tmp veya benzer şekilde rastgele karakterlerle oluşmuş dosyaları inceleyerek kurtarma şansınız olabilir.

Çözüm
Merhaba,
Aşağıdaki hata mesajı metnini google'a yazmaya başla. Başladığında google hemen bir liste getirecek sana. O listeden sana uygun olanı seç ve açmasını sağla. Sorununla ilgili çözüm önerilerini içerir video(lar) var. Kesin çözüme ulaşırsın. Kolay gelsin. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    8.2 KB · Gösterim: 6
ücret karşılığında bazı programlar var. onlardan fayda görebilirmiyim acaba

ücret karşılığında bazı programlar var. onlardan fayda görebilirmiyim acaba
Sn. atoykan hocanın belirttiği gibi uzman yardımı ile veri kurtarma sonucunda bile sonuç alınamayabilir.
Basit bir kar zarar hesabı yapınız; programa ödeme yapacağınız miktar kurtaracağınız verilerin maliyetinden düşük ise tercih ediniz.

Sn. atoykan hocanın belirttiği gibi uzman yardımı ile veri kurtarma sonucunda bile sonuç alınamayabilir.
Basit bir kar zarar hesabı yapınız; programa ödeme yapacağınız miktar kurtaracağınız verilerin maliyetinden düşük ise tercih ediniz.
bu konuda hangi uzmanı veya hangi programı tavsiye edersiniz. konu benim için çok önemli

Sorununla ilgili çözüm önerilerini içerir video(lar) var. Kesin çözüme ulaşırsın.
Haklısınız bir excel dosyasının metadatasını inceleyebilecek kadar bu işi biliyorum ama o videolardaki çözümler hiç aklıma gelmemişti. Nasıl bu kadar emin olabiliyorunuz? Bakın yardımcı olmaya çalışmanızı son derece takdirle karşılıyor ve saygı duyuyorum ancak herşeyi bilmek zorunda değiliz, üstelik tecrübe etmemişseniz bir konu ile ilgili kesinlikten bahsedemezsiniz, hele ki iş veri kurtarma ise onlarca yüzlerce etken girer işin içine. Metadatası arızalı bir excel dosyasını düzeltebilecek tek bir uygulama bulamazsınız o videolarda ödediğiniz ücrette cabası olur ilgili programlar için.

bu konuda hangi uzmanı veya hangi programı tavsiye edersiniz. konu benim için çok önemli
Çevrenizdeki lisanslı veri kurtarma merkezlerini araştırın. Ön inceleme ile size verinin kurtarılıp kurtarılamayacağını kurtarılabilir veri ise ne kadar ücrete mal olacağını söyleyeceklerdir. Atıyorum 1000USD gibi bir ücret istediklerinde "değer mi değmez mi, çalışmayı baştan yapmak mı daha kolay bu bedel bana fazlasını mı kazandıracak" değerlendirmenize bağlı.

Haklısınız bir excel dosyasının metadatasını inceleyebilecek kadar bu işi biliyorum ama o videolardaki çözümler hiç aklıma gelmemişti. Nasıl bu kadar emin olabiliyorunuz? Bakın yardımcı olmaya çalışmanızı son derece takdirle karşılıyor ve saygı duyuyorum ancak herşeyi bilmek zorunda değiliz, üstelik tecrübe etmemişseniz bir konu ile ilgili kesinlikten bahsedemezsiniz, hele ki iş veri kurtarma ise onlarca yüzlerce etken girer işin içine. Metadatası arızalı bir excel dosyasını düzeltebilecek tek bir uygulama bulamazsınız o videolarda ödediğiniz ücrette cabası olur ilgili programlar için.

Çevrenizdeki lisanslı veri kurtarma merkezlerini araştırın. Ön inceleme ile size verinin kurtarılıp kurtarılamayacağını kurtarılabilir veri ise ne kadar ücrete mal olacağını söyleyeceklerdir. Atıyorum 1000USD gibi bir ücret istediklerinde "değer mi değmez mi, çalışmayı baştan yapmak mı daha kolay bu bedel bana fazlasını mı kazandıracak" değerlendirmenize bağlı.
kralım rumuzlu arkadaşın yardım önerisi için çok teşekkür ederim. tamamını denedim nerdeyse. ancak bir netice alamadım. ilgisi için teşekkürler.
Sayın hocam benim bulunduğum şehirde bu tür merkezler yok. bana mail üzerinden sizin de güvendiğiniz firmalar varsa lütfen belirtin. (barisozsonmez@yahoo.com) şimdiden teşekkürler

database - Ankara ve Gold Data - İstanbul deneyebilirsiniz

database - Ankara ve Gold Data - İstanbul deneyebilirsiniz
çok teşekkür ederim. mesajınızdan önce ankara database den arkadaşlar görüştüm. ve büyük ölçüde yardımcı oldu. ilginiz için çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri