• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel Dinamik Harita

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÜMİT

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Aşağıdaki şekilde bir açlışma yaptım.

Country kısmında ülke seçiyorum ve ona bağlı şehir listesi geliyor. Seçimlerime göre ise aşağıdaki şekilde haritalr çıkıyor.
Grafik için ad tanımlama ve kaydır fonksiyonu kullandım vakat bir sorun oluşuyor.
Grafik verileri aralığı sabit kalıyor . Bu sorun sizce neden oluyordur yardımlarınızı rica ediyorum .

Not : sayfa sekme ismine girip enterladığımda alan güncelleniyor.

Ekran Alıntısı-2.JPG

Ekran Alıntısı.JPG

Ekli dosyalar

• MAP-SAMPLE.xlsx
    1.2 MB · Gösterim: 25
Kaydır fonksiyonu kullanırken bağ_değ_dolusay foksiyonu ile veri alanın dinamik hale getirmelisiniz. Ben 2010 officce kullandığımdan deneyemiyorum.

Kaydır fonksiyonu kullanırken bağ_değ_dolusay foksiyonu ile veri alanın dinamik hale getirmelisiniz. Ben 2010 officce kullandığımdan deneyemiyorum.
merhaba alani sectigim aralikta ulkerin şehirleri var ve bag deg dolu say yaptığım da formueri de saydigi icin olmuyor onun yerine kaçıncı formulu kullandim ama yine olmadi

AC satırının başında ve sonundaki $ işaretlerini kaldırıp dener misiniz?

Merhaba , bu grafik türü hakkında bilgim çok yok ama bir düzenleme yaptım. Dener misiniz ?

Ekli dosyalar

• MAP-SAMPLE V1.xlsx
    647.9 KB · Gösterim: 18
sn @Galapagos 'un dosyasının AD1 hücresine aşağıdaki kodu eklerseniz tamamdır.
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Sayın @ÜMİT dosyanın son durumu hakkında bilgi verir misiniz ?

Geri