• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel de Bulunan Soru datasını Powerpoint sunusunda vba kullanarak soru-cevap testi yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ugur

Gold Üye
Aldığı beğeni
14
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
14 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,
Ek de yüklemiş olduğum excel dosyasından yine ek de yüklemiş olduğum powerpoint dosyasına vba aracılığıyla ilgili kutulara excelden veriyi çekerek öğrencilerimize 20-30 soruluk testler yapmak ve sonuçlarının ilgili sayfaya da yine vba aracılığıyla aktarılması ve bir buton aracılığı ile yazdırılması, çıktıyı alıp dosyalamak istiyoruz.Uzman arkadaşlar aracılığıyla küçük ama bizim için değerli olacak bu çalışma hakkında yardım beklemekteyim. Şimdiden Teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba.

Exceldeki soruların PowerPointe aktarımı ve diğer konular epey bir sıkıntılı görünüyor. Bu işi direk PowerPoint üzerinden yaparsanız daha kolay.
Ekte daha öce örnek olarak hazırlanmış iki dosyayı paylaşıyorum. İkisinin de mantığı biraz farklı. İnceleyin. İnteraktif test hazırlama dosyasını hazırlamak daha kolay. Örnek_TestHazırlam dosyası ise daha işlevsel ama biraz karışık. Soru , cevap ve Doğru cevap kodlarını Excel dosyasında birleştir komutuyla hazırlaya bilir ve kopyalayıp VBA penceresine yapıştıra bilirsiniz.
İşinizi görürse geliştirilebilir. İnceleyin üzerinde çalışırız.

İyi çalışmalar.
Merhaba.
İlk işlem için yani soruları Power pointe aktarmak için vba kullanmanıza gerek yok.

Yapmanız gereken. İlgili alanları. Örneği soru yu aktarmak için. Sorunun yazılı olduğu hücreyi kopyalayın. PowerPoint te ilgili yere Özel yapıştır seçeneğinden Bağ yapıştırı seçerek yapıştırın. Boyutlarını ayarlayın ayarlayın. Excelde değişiklik yaparsanız buraya da otomatik yansıyacaktır. aynı işlemi cevap şıkları içinde yaparsınız. Böylelikle Excelde kaç soru olursa aynen yansıyacaktır.

Diğer kısımlar için siz testi nerede ve ne şekilde yapmak istiyorsunuz. Sonuçta her öğrenci kendi bilgisayarında mı işaretleme yapacak, yoksa siz internet üzerinden mi bu verileri toplayacaksınız. Her öğrenci kendi bilgisayarında cevaplayacak se verilerin başka başka IP lerden toparlanması uzun iş, uğraşmaya değmez çünkü bu işlerin daha kolay uygulamaları var. Tek power pointten veriler toplanacak ise şu sorularında cevaplarnı vermeniz gerekir.
1-) sorular, her öğrenci için sırası değişecek mi,
2-) şıklar her öğrencide yerleri değişecek mi,
3-) işaretlemeler cevap kağıdı bırakmışsınız o kısma mı işaretleme yapacak. soruların altına mı işaretleyecek.
4-) tek power point olacağından bir önceki öğrencinin cevaplarını nasıl sileceksiniz.

Naçizane önerim tüm test işlemlerini Excel üzerinden yapmanız veya Sorulardan Test oluşturmak için kullanılan yazılımlar kullanmanız. Şahsen ben moodle kullanıyorum. Çok ta memnunuz. Birçok arkadaş kendi sınıflarını açıp kendi slaytlarını notlarını ödevlerini paylaşabiliyor. Soru bankasından detaylı rastgele sorular hazırlayıp sınavlar yapabiliyor, sınavları otomatik okutabiliyor ve sonuçları yayımlaya biliyor, öğrencilere her soru için hazırladıkları geri bildirimlerde bulunabiliyorlar. araştırmanızı tavsiye ederim.

Esenlikler dilerim. İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Merhaba.
İlk işlem için yani soruları Power pointe aktarmak için vba kullanmanıza gerek yok.

Yapmanız gereken. İlgili alanları. Örneği soru yu aktarmak için. Sorunun yazılı olduğu hücreyi kopyalayın. PowerPoint te ilgili yere Özel yapıştır seçeneğinden Bağ yapıştırı seçerek yapıştırın. Boyutlarını ayarlayın ayarlayın. Excelde değişiklik yaparsanız buraya da otomatik yansıyacaktır. aynı işlemi cevap şıkları içinde yaparsınız. Böylelikle Excelde kaç soru olursa aynen yansıyacaktır.

Diğer kısımlar için siz testi nerede ve ne şekilde yapmak istiyorsunuz. Sonuçta her öğrenci kendi bilgisayarında mı işaretleme yapacak, yoksa siz internet üzerinden mi bu verileri toplayacaksınız. Her öğrenci kendi bilgisayarında cevaplayacak se verilerin başka başka IP lerden toparlanması uzun iş, uğraşmaya değmez çünkü bu işlerin daha kolay uygulamaları var. Tek power pointten veriler toplanacak ise şu sorularında cevaplarnı vermeniz gerekir.
1-) sorular, her öğrenci için sırası değişecek mi,
2-) şıklar her öğrencide yerleri değişecek mi,
3-) işaretlemeler cevap kağıdı bırakmışsınız o kısma mı işaretleme yapacak. soruların altına mı işaretleyecek.
4-) tek power point olacağından bir önceki öğrencinin cevaplarını nasıl sileceksiniz.

Naçizane önerim tüm test işlemlerini Excel üzerinden yapmanız veya Sorulardan Test oluşturmak için kullanılan yazılımlar kullanmanız. Şahsen ben moodle kullanıyorum. Çok ta memnunuz. Birçok arkadaş kendi sınıflarını açıp kendi slaytlarını notlarını ödevlerini paylaşabiliyor. Soru bankasından detaylı rastgele sorular hazırlayıp sınavlar yapabiliyor, sınavları otomatik okutabiliyor ve sonuçları yayımlaya biliyor, öğrencilere her soru için hazırladıkları geri bildirimlerde bulunabiliyorlar. araştırmanızı tavsiye ederim.

Esenlikler dilerim. İyi çalışmalar.
Merhaba karıncaZ öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Testleri bilgisayar sinifimizda yapmayi düşünüyoruz.Bahsettiğiniz gibi öğrencilerimizin kendi bilgisayarlarında yapmasi ve sonuçlara erişim zor olacaktır.
Sorularınızın cevaplayacak olursam,
1. Sorular sabit cevap seçenekleri sabit ben 2.3. gune degistirmeyi düşünüyorum.
2. Şıklar da sabit kalacaktır
3. Cevaplama seçeneği ornegin sorunun cevap secenegi isartlendiginde ilgili cevap anahtarı da ilgili hücre otomatik isaretlensi secklinde bir istegim var
4.Cevap anahtarinin ilgili vba kodu ile otomatik doldurulmasindan sonra ciktisi ogrenci tarafindan sinav bitiminde hemen alinarak dosyada saklamak istiyoruz
Bahsettiğiniz moodle programını araştırıcam
Size cok teşekkür ederim yorumunuz ve bilgilendirmeniz icin . İyi aksamlar dilerim

Merhaba.

Exceldeki soruların PowerPointe aktarımı ve diğer konular epey bir sıkıntılı görünüyor. Bu işi direk PowerPoint üzerinden yaparsanız daha kolay.
Ekte daha öce örnek olarak hazırlanmış iki dosyayı paylaşıyorum. İkisinin de mantığı biraz farklı. İnceleyin. İnteraktif test hazırlama dosyasını hazırlamak daha kolay. Örnek_TestHazırlam dosyası ise daha işlevsel ama biraz karışık. Soru , cevap ve Doğru cevap kodlarını Excel dosyasında birleştir komutuyla hazırlaya bilir ve kopyalayıp VBA penceresine yapıştıra bilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Office 365 kullanıyorsanız Forms uygulamasını incelemenizi tavsiye ederim.
Daha hızlı ve işlevsel testler hazırlayabilir, sonuçlarını daha kolayca analiz edebilirsiniz.

Konu Sahibi
Merhaba.

İyi çalışmalar.
Teşekkürler KarıncaZ inceyip dönüş sağlayacam

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri