• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Excel çözücü hk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
93
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese merhabalar ben excel çözücü ile vardiya ve kişi sayısını bulmaya calısıyorum ancak hep sıfır gelıyor sonuclar, neden olabilir? Yardımcı olabilir misiniz, teşekkür ederim.
*Sarı dolgu ile verilen kısmı bulmaya calısıyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Kısıtlamalara yazdığın formüllerde eksik veya yanlışlık var. Orada şundan büyük olamaz veya küçük olamaz diye hedef göstermen gerekir.Kısıtlamalar alanında aralık olarak göstermişsin hücre olarak görmesi lazım diye biliyorum.

Konu Sahibi
Kısıtlamalara yazdığın formüllerde eksik veya yanlışlık var. Orada şundan büyük olamaz veya küçük olamaz diye hedef göstermen gerekir.Kısıtlamalar alanında aralık olarak göstermişsin hücre olarak görmesi lazım diye biliyorum.
Hocam yapmak istediğim şey vardiya sayısı ve kişi sayısını belirlemek max değerlerine göre üretim planı cıkaracagım sizce nasıl yapabilirim, mantık hatası da olabilir evet kendım yapmaya calıstım.

Her şeyi açıkça belirt. Tezgah sayısı kaç olunca kişi sayısı kaç olur vardiya sayısı kaç olur belirt.

Konu Sahibi
Hocam ort süre ve tezgah sayısı sabit, değişken olanlar sadece kişi sayısı ve vardiya sayısı değişken olacak kişi sayısı min 1 max 10 kişi, vardiya sayısı min 1 max 3 olacak. her tezgahın 500 br üretim miktarı yapmasını istiyorum hocam bu şekilde.

Formatı değiştirerek işin içinden çıktım örneği incele. Sadece kişi sayıları için düzenledim vardiya için ayrı olacak ikisi bir arada olmuyor.

Ekli dosyalar

1656280689895.png
verdiğiniz kriterler göre maksimum çözüm İşlemin kısa sürmesi için üretim miktarı yuvarlanmıştır

Ekli dosyalar

Konu Sahibi

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Formatı değiştirerek işin içinden çıktım örneği incele. Sadece kişi sayıları için düzenledim vardiya için ayrı olacak ikisi bir arada olmuyor.
Hocam sıfır olarak cıkmamalı hıcbır ıslem hepsı 500 üretmeli, sadece kac kişi ve kac vardiya ile 500 üretebilirim onu hesaplamaya calısıyorum.

çözücü doğru çalışıyor. Başlangıçta sarı alanların tamamını 1 işle doldurun sonra çözücüyü çalıştırın

Merhabalar

Kriter olarak tamsayı yapılamıyor
Örnek dosya ektedir.
7 tezgah olduğu için 500*7 = 3500 sonucuna göre ayarlandı

Ekli dosyalar

mavili olan yer hesapta gerekli o nedenle bir makinanın 1 işci ve 1 vardiye ile üretim miktarıdır. Bunların tamamının çarpımı sonucu verir. Daha önce bu sonuc 500 ile sınırlıydı. 7*500 toplam 3500 yapıyordu. O nedenle işlemler 3500 üzerinden gitmekte. Kişi ve vardiye sayıları birden az olamaz.

kısıtlar vardiya<=3
işçi<=10
Üretim Miktarı hermakine için <=500
Toplam Üretim<=3500 olmalı

Sayın seng Hazırladığınız tabloyu tam olarak anlamamız lazım.
1 Her makinada kaç kişi çalışıyor. Delme için 2 tezgah ama çalışan 1 kişi mi?
2. Her bir tezgah için üretim miktarı kaç dakika da ne kadar?
3 her tezgah için talep edilen miktar ne kadar.
4. ortalama çalışma süresi hesaplanmış. Hesaplanacak üretim miktarı dakika cinsinden ne kadar olacak. Arada dinlenme makine soğuması vb etkenler dahil.
amaç maksimize etmek mi minimize etmek mi.
5 üretim talep miktarı her tezgah için ne olmalı bunları net belirleyin dosyaya veya buraya yazın beraber bakalım
6. ortalama süre içerisindeki üretim miktarı ne kadar?

Konu Sahibi
1 Her makinada kaç kişi çalışıyor. Delme için 2 tezgah ama çalışan 1 kişi mi? : KİŞİ SAYISI VE VARDİYA BELLİ DEĞİL, TEZGAHLAR EXCELDEKİ GİBİDİR, İŞLEM SÜRELERİ DE DEĞİŞKEN 1.SAYFADAN ALIYORUM NORMALDE VERİLERİNİ.
2. Her bir tezgah için üretim miktarı kaç dakika da ne kadar? : ORT SURELER YAZIYOR HOCAM ONLAR ALINACAK
3 her tezgah için talep edilen miktar ne kadar. : HER MAKINE ICIN SU ANDA ORNEK OLARAK 500 ALDIM HOCAM.
4. ortalama çalışma süresi hesaplanmış. Hesaplanacak üretim miktarı dakika cinsinden ne kadar olacak. Arada dinlenme makine soğuması vb etkenler dahil. : 420 DK BAZ ALINABİLİR SÜREKLİ ÜRETİM YAPTIGINI VARSAYIYORUM HOCAM, MAKINA DURUSU VS DAHA SONRA CIKARICAM 420 DEN
amaç maksimize etmek mi minimize etmek mi. : AMAÇ ÜRETİMİ MAX ETMEK
5 üretim talep miktarı her tezgah için ne olmalı bunları net belirleyin dosyaya veya buraya yazın beraber bakalım :
6. ortalama süre içerisindeki üretim miktarı ne kadar? :

Ekli dosyalar

bu kıstaslar ile çözüm örneği

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri