burakcc
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Deneyiniz; Sn. VetExc hocamızın formülü ile düzenlendi.İnceledim, emeğiniz için teşekkür ederim, sormak istediğim soru şu. Bir uygulama buldum demo sürümü, burada örnek bir hesaplama yaptırdım ama sizin dediğiniz gibi olmadı. Burada her ay sonu kalan ana paraya %5 uyguluyor. Bir sonraki aya geçtiğindeyse yine o ayın borcunu ve geçen aydan kalan faizsiz borcu toplayıp onun %5'ini alıyor. Ben bunu yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bir önceki aydan faizi çıkartıp bir sonraki aya hesaplamaya eklemeyi ve hangi sütunda gecikme faizi alacağını nasıl hesaplatabilirim? Bu kısmı anlayamıyorum. Atıyorum ocak ayı için burada 4 işlem yapılmış ama 6-7 işlemde yapılabilirdi, bu bağlamda formülüze nasıl edebilirim?Ekli dosyayı görüntüle 31151
Deneyiniz; Sn. VetExc hocamızın formülü ile düzenlendi.İnceledim, emeğiniz için teşekkür ederim, sormak istediğim soru şu. Bir uygulama buldum demo sürümü, burada örnek bir hesaplama yaptırdım ama sizin dediğiniz gibi olmadı. Burada her ay sonu kalan ana paraya %5 uyguluyor. Bir sonraki aya geçtiğindeyse yine o ayın borcunu ve geçen aydan kalan faizsiz borcu toplayıp onun %5'ini alıyor. Ben bunu yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bir önceki aydan faizi çıkartıp bir sonraki aya hesaplamaya eklemeyi ve hangi sütunda gecikme faizi alacağını nasıl hesaplatabilirim? Bu kısmı anlayamıyorum. Atıyorum ocak ayı için burada 4 işlem yapılmış ama 6-7 işlemde yapılabilirdi, bu bağlamda formülüze nasıl edebilirim?Ekli dosyayı görüntüle 31151
Çok bilgili olmadığım için uygulamayı yapan şirketi arayıp sormuştum bana uygulamadaki hesaplama doğru efendim tarzında cevap verdiler. Ben o yüzden öyle bir şey yapmak istedim. Apartman olarak yıllık uygulamaya para vermek istemediler, bi bakayım belki yardımcı olurum diye excelden yapmaya çalışıyordum. şu kısmı yanlış anlattım sanırsam ya da ben anlamadım. " Bunu çıkartıp mart ayındakine ekleyip alıyor ve sonuç olarak bize 615tl'nin %5'i değil de, 600Tl'nin %5'ini alıyor." orada çıkan değer 15tl yani geçen aydan kalan borcumuz 315 değil de 300 tl olmuş. Bu borç ödenmediği için sonraki aya aktarılmış ve toplam borcumuz Oraya göre 600tl olmuş bunun da o ay için %5'ini hesaplamışlar ve 30tl çıkmış. Eğer 15tl'yi çıkartmadan ekleseydi sanırım 30tl değil de 30,75tl çıkacaktı.Paranın %5'ini cezai şart olarak eklemek başka birşeydir, %5 faiz başka birşeydir. Hesaplamada faizden bahsediyorsunuz, ancak tutarın %5'ini eklemek istiyorsunuz, bu cezai şarttır; faiz değildir, etik de değildir, yasal da değildir. Özel sözleşme ve/veya şartname ile bu tip bir kural tesis edilmediği sürece ilk resmi itirazda suçlu duruma düşersiniz.
8# nolu mesajdaki dosyayı tekrar indirin sonradan tekrar düzenlenmiş siz eski haliyle indirmişsiniz.Sanırım bir önceki aydaki faizli parayı da heshesaplıyor
Evet, ben eskisini indirimişim kusura bakmayın, tekrardan indirip kontrol ediyorum. Hatırlatma için teşekkür ederim.8# nolu mesajdaki dosyayı tekrar indirin sonradan tekrar düzenlenmiş siz eski haliyle indirmişsiniz.
Ben dosya içindeki linke göre hesaplama yapmıştım yıllar önce.Merhaba, elimde şöyle bir tablo var. Örnek bir tablo her ay sonunda gecikme faizini hesaplamayı hedefliyorum. Bir sonraki ay içinse, faizsiz borçtan yine gecikme varsa gecikme faizi hesaplamak istiyorum ama mantığını bir türlü yapamadım. Yardımcı olabilecek birileri var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 31138