• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü En son dolu hücrenin altına formülü yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ramazankaya89

Yeni Üye
Aldığı beğeni
11
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba ,

C stunumda kullandığım bir formül var a sütununa veri yazdırdığım zaman formül olanı el ile aşağı çekiyorum sürekli sorun şu C sütununda A ya göre dolu en son hücre kadar bir üstteki formülü yazdırabilir miyiz

dosya olmadığı için nasıl bir yapı bilemiyorum. ama bilgi dolu hücreleri seçip tablo yaparsanız c2 ye de formülü yazarsanız yeni satır eklendiğinde otomatik formül kendisi gelir. dosya olmadan anca bu kadar anlatım oldu.

A sütununda bir değişiklik olduğunda çalışır.
A sütununda en son dolu hücreyi bulur.
C sütununda, bu son dolu hücrenin bir alt satırına, bir üst satırdaki C hücresinin formülünü kopyalar (eğer varsa).

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Diyelim ki C2 hücresinde formül var: =A2*2
A sütununda son dolu hücre A5 ise,
C sütunundaki C5 hücresine bakar. Eğer orada formül varsa, bu formülü C6'ya kopyalar.
Bu kod yalnızca C sütunundaki formülü otomatik kopyalar.
C sütunundaki son formül silinirse, bir sonraki hücreye kopyalama yapılmaz.
Dosyanı .xlsm olarak kaydetmeyi unutma.

Merhaba.

Alternatif.

A ya veri yazın TAB tuşu ile B ye geçin verinizi yazın TAB ile C sütununa geldiğinizde CTRL+D ye basarak bir üstteki formülü alta kopyalayabilirsiniz. ENTER e basın A ya geçecektir.

Bu işlemi 4 kere tekrarladığınızda 5. de artık C sütununa üstteki formül otomatik kopyalanır

Konu Sahibi
Merhabalar;
örnegi ekledim simdi 5. satırdaki degerleri farklı bir kod ile yazdırdıgımı dusunun bu koda eklemek ıstedıgım sadece b sutunundaki formulün bir asagıya dogru devam ederek gıtmesı

Alternatif
Eğer A sütununa veri girilince otomatik olarak B sütununa formül girilmesi daha kolayınıza gelecekse, aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod modülüne apıştırın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri