• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü en çok tekrarlananı seçme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDALOZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
43
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhaba,
AA11 hücresinde daha önce yine burada oluşturulan/paylaşılan bir formül var, ben o formülün alanını genişlettim ancak olmuyor.
AB11: AD12 arasında isimler var, benim istediğim AA11 hücresine AB11: AD12 alanında en çok tekrarlanan kelimenin gelmesini istiyorum ama hücredeki tanımlı formül ile olmuyor, ekte dosyayı paylaşıyorum, yardımlarınızı rica ederim.

Çözüm
AB11 : AD12 aralığında formülleriniz var. Ve
=EĞER(AB5=0;AA5;"*")
şeklinde...
Ve de AA5 : AA10 aralığında da =EĞER(Y5="";"*";Y5) şeklinde formüller mevcut.

Bu formüllere göre, AB11 : AD12 aralığına BOŞ ("") gelmez. Ya * gelir ya da isim gelir.
O nedenle formülde AB11 : AD12 aralığının BOŞ olmasını değerlendirmedim.

Eğer BOŞ olabilecekse formülü şöyle kullanın.
Yine DİZİ formülü...
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Not : AA11 ve AA12 hücreleriniz birleştirilmiş hücreler. Bu durumda, birleştirilmiş hücrelere DİZİ formülü CTRL + SHIFT + ENTER ile giriş yapamazsınız...
R107.png

Formülle çözüm
AA11 hücresine
HTML:
Kod:

Not : Formül DİZİ formüldür. DİZİ formülün hücreye girişi standart formüllerde olduğu gibi sadece ENTER ile değildir. formülün hücreye girişi, Formül çubuğunda iken, CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 üne aynı anda basılarak yapılır. Formül doğru girildiğinde, formül otomatik olarak { } parantezleri içerisine alınır.
Formül doğru girilmediğinde, ya da { } parantezleri manuel yazıldığında, formül düzgün çalışmayacaktır.

Ayrıca,
Kullanmak isterseniz eğer, alternatif olarak KTF (Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (Makro)) ile çözüm

HTML:
Kod:

KTF kullanımı
AA11 hücresine
HTML:
Kod:

Dosya ektedir.
Not : KTF kodlarından dolayı dosya makro içermektedir.

Konu Sahibi
Ekli dosyayı görüntüle 22423

Formülle çözüm
AA11 hücresine
HTML:
Kod:

Not : Formül DİZİ formüldür. DİZİ formülün hücreye girişi standart formüllerde olduğu gibi sadece ENTER ile değildir. formülün hücreye girişi, Formül çubuğunda iken, CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 üne aynı anda basılarak yapılır. Formül doğru girildiğinde, formül otomatik olarak { } parantezleri içerisine alınır.
Formül doğru girilmediğinde, ya da { } parantezleri manuel yazıldığında, formül düzgün çalışmayacaktır.

Ayrıca,
Kullanmak isterseniz eğer, alternatif olarak KTF (Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon (Makro)) ile çözüm

HTML:
Kod:

KTF kullanımı
AA11 hücresine
HTML:
Kod:

Dosya ektedir.

Ekli dosyayı görüntüle 22423

Formülle çözüm
AA11 hücresine
HTML:
Kod:

Ayrıca,

HTML:
Kod:

KTF kullanımı
AA11 hücresine
HTML:
Kod:

Dosya ektedir.
merhaba, formül olanı tercih ettim, AB11 hücresi boş olursa seçim neden boş çıkıyor acaba?

=EĞER(AB5=0;AA5;"*")
şeklinde...

Bu formüllere göre, AB11 : AD12 aralığına BOŞ ("") gelmez. Ya * gelir ya da isim gelir.

Yine DİZİ formülü...
HTML:
Kod:

Not : AA11 ve AA12 hücreleriniz birleştirilmiş hücreler. Bu durumda, birleştirilmiş hücrelere DİZİ formülü CTRL + SHIFT + ENTER ile giriş yapamazsınız.
Bunun için
Önce Hücre Birleştirmesini çözün
Kursör formül çubuğundayken, formülü CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 ne aynı anda basarak girin
AA11 ve AA12 hücrelerini birleştirin..

Çözüm
Konu Sahibi
=EĞER(AB5=0;AA5;"*")
şeklinde...

Yine DİZİ formülü...
HTML:
Kod:

Not : AB11 ve AB12 hücreleriniz birleştirilmiş hücreler. Bu durumda, birleştirilmiş hücrelere DİZİ formülü CTRL + SHIFT + ENTER ile giriş yapamazsınız.
Bunun için
Önce Hücre Birleştirmesini çözün
Kursör formül çubuğundayken, formülü CTRL + SHIFT + ENTER tuşlarının 3 ne aynı anda basarak girin
AB11 ve AB12 hücrelerini birleştirin..
konu çözülmüştür, teşekkürler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri