Hesaplamaması gayet normal.
KIRMIZI yazılan Metrelerin hiç birisi SAYI değil. 12+97 gibi yazılınca tıpkı Ali, veli... gibi bir METİN olmakta...
Bu durumda,
** Ya, KIRMIZI yazılanları AYNI Siyah yazılan Metreler gibi SAYI yazmak gerekir.
** Yok KIRMIZI lar olduğu gibi kalsın denilirse de, Mesafe formülünü biraz uzatıp bunları formül içerisinde sayıya çevirmek gerekir....
Hangisini tercih edersiniz....
Ben, önceki cevabımda, tabloyu STANDART ve SABİT bir tablo olarak değerlendirip Dinamik alan gibi yapmayıp Sabit Alan olarak formüle ettim...
Şimdi görüyorum ki tablo dinamik....
Bu tabloya, ara satırlarda satır ekleyip veri ekleme, ya da, listenin son boş satırlarına veri girilecek mi?
Eğer girilecekse, tabloyu dinamik yapmak ve bunun için de ad tanımlamaları kullanmak gerekecek... Dolayısıyla siz tabloda veri girdikçe ya da satır ekle / çıkar yaptıkça formüllerde değişiklik yapmanıza gerek kalmayacak...
Kararınıza göre, son düzenlediğiniz dosyayı düzenleyeceğim.....
Bir önemli olay da,
Açılır Listeler kullanılacağı için ve de seçim yapılacağı için
Gerek HAT isimleri, diğer HAT isimleri arasında TEKRARSIZ (yani BENZERSİZ)
** Ve gerekse, Hatlara ait Güzergah isimleri de birbirleri arasında TEKRARSIZ olmalı.... (Yani SAMSUN hattına ait varsayalım 10 Güzergah olsun. Bu 10 Güzergah ismi de birbirine göte TEKRARSIZ olmalı... Örnek verirsek 1 den fazla 19 Mayıs olmamalı. bu durumda 19 Mayıs_1, 19Mayıs_2 gibi birbirlerinden ayrıştırılıp Benzersiz yapılmalı.... Aksi halde hangisini seçeceğinize karar vermek zor ve bunları listede buldurmak için de açılır liste yerine başka nesne kullanmak gerekecek...)