• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Eğer ile çoklu yazım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

rustu_yilmaz

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2024 TR
Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim ekte sunmuş olduğum çalışma sayfasında sarı alanlarda Veri Girişi sayfasından kendiliğinden 1 ve kendiliğinden 2 seçtiğimde istediğim metinleri yazdırma işi yapıldı ustalar tarafından ancak yakalanarak 1 ve yakalanarak 2 seçildiğinde başka metin yazdırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim

Ekli dosyalar

Çözüm
Şimdi onda da başka bir soru gelmesin formülünüzü

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
olarak düzenleyin sonra aşağı doğru kopyalayın.

"1 - " kısmınıda ilgili satırlara göre düzenlersiniz.
Usta veri giriş sayfasından kendiliğinden 1 ve 2 seçtiğimde sıkıntı yok ancak yakalanarak 1 ve 2 seçtiğinde kendiliğinden de seçilen metinler geliyor yani 4 seçim var iki metin değişiyor ben 4 seçim ile 4 farklı metin yazdırmak istiyorum

HTML:
Kod:
şeklinde sadeleştirin formülünüzü. Belirli veri aranıyorken mbul gibi işlemler gereksiz yük. Bu formüle göre de "kendiliğinden-1 metni" vb ifadelerin olduğu yere yazmak istediğiniz metni eklemeniz yeterli olur. Diğer satırlarıda bu formüle göre revize edersiniz.

Ustam ellerine sağlık yazmış olduğunuz formül ile tam istediğim oldu ancak boş veri olduğunda 0 yazıyor onu nasıl kaldırırım

Yukarıdaki formül sıfır yazmaz boş bırakır, nerede boş veri olunca sıfır yazıyor?

Formülü aşağı doğru kopyalacaksanız ve B12 değeri her satır için sabitse $B$12 olarak düzeltin.

Şimdi onda da başka bir soru gelmesin formülünüzü

HTML:
Kod:
olarak düzenleyin sonra aşağı doğru kopyalayın.

"1 - " kısmınıda ilgili satırlara göre düzenlersiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri