• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Eğer formülü ve koşula göre hücreleri renklendirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERKAN YILMAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,707
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Ek'te göndermiş olduğum dosyada;

1. Q sütununda ÇOK EĞER formülü kullanarak N sütununda tahsil edilecek tutara göre formül yapmak istedim ancak kısmi tahsilat yazısını getiremedim.

Şöyle ki ;

N sütununda ki tutar baz alınarak O Sütununa girilen bir rakam yoksa "TAHSİL EDİLMEDİ" ibaresi olacak formüle göre bu tamam sorun yok.

N sütununda ki tutar baz alınarak O Sütununa girilen bir rakam varsa "TAHSİL EDİLDİ" ibaresi olacak formüle göre bu tamam sorun yok.

N sütununda ki tutara göre O Sütununa girilen rakam N sütunundan düşük ise "KISMİ TAHSİLAT" ibaresi gelmesini istiyorum ama aşağıda ve dosyada göndermiş olduğum formüle göre "TAHSİLAT YOK" ibaresi gelmektedir.

=ÇOKEĞER(P2>0;"TAHSİLAT YOK";P2<=0;"TAHSİL EDİLDİ";O2<N2;"KISMİ TAHSİLAT")

2. Tahsil durumlarına göre koşullu biçimlendirme yapmaya çalıştım ama olmadı alt satırlar yanlış renklerde oluyor.

TAHSİLAT YOK ibaresinde ; Kalın ve dolgusuz

TAHSİL EDİLDİ ibaresinde; yeşil dolgu beyaz yazı

TAHSİL EDİLMEDİ ibaresinde ; kırmızı dolgu beyaz yazı

KISMİ TAHSİLAT ibaresinde; yeşil dolgu beyaz yazı şeklinde olmasını istiyorum ama O sütünuna tam tutarı girdiğim zaman alttaki satırların hepsi yeşil dolgu oluyor.

Bu konular hakkında desteğinizi rica ederim.

merhabalar
deneyebilirmisiniz

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri