• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Eğer Formülü ile hücrede ki değere göre veri getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
127
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Üstadlar,

Ek'te göndermiş olduğum dosyanın Nisan sayfasında ki bulunan I7 hücresinde kullanmış olduğum formül aşağıda ki gibidir.

=EĞERHATA(EĞER(V7<=0;ÇOKETOPLA(Envanter!Q:Q;Envanter!C:C;C7;Envanter!J:J;D7;Envanter!A:A;$L$3)/G7;V7);0)

Şöyle ki ; V7 hücresi 0'dan küçükse Envanter sayfasından veri getirmesini ve G7 hücresine bölmesini ve V7 hücresi 0 'dan büyükse V7 hücresinde ki değeri getirmesini istedim. Buraya kadar doğru sorun yok.

Ancak benim istediğim yukarıda ki yazdığım formülle birlikte V7 hücresi 0 değer olduğu zaman I7 hücresi de 0 değer olsun istiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Diversey Çalışma.xlsx
    791.5 KB · Gösterim: 11
=EĞER(V7<=0;0;EĞERHATA(ÇOKETOPLA(Envanter!Q:Q;Envanter!C:C;C7;Envanter!J:J;D7;Envanter!A:A;$L$3)/G7;0))

Bu değişiklik ile
V7 hücresi 0 olduğunda, I7 hücresi de her zaman 0 olacaktır.
V7 hücresi 0'dan büyük olduğunda, I7 hücresi orijinal formülünüzün sonuç değerini gösterecektir.

Kontrol edermisiniz

=EĞER(V7<=0;0;EĞERHATA(ÇOKETOPLA(Envanter!Q:Q;Envanter!C:C;C7;Envanter!J:J;D7;Envanter!A:A;$L$3)/G7;0))

Bu değişiklik ile
V7 hücresi 0 olduğunda, I7 hücresi de her zaman 0 olacaktır.
V7 hücresi 0'dan büyük olduğunda, I7 hücresi orijinal formülünüzün sonuç değerini gösterecektir.

Kontrol edermisiniz

Merhaba Sayın arzuhalci ,

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Şimdi kontrollerimi sağladım ancak şu şekilde yaparsak daha iyi olacak. V7 hücresi boş olduğu zaman orginal formülüm sonuçlarını versin v7 hücresine 0 değerini girdiğimiz zaman 0 değerini versin. Bunu yapabilir miyiz. ?

Bir önceki mesajım da yanlış anlatım yapmış olabilirim. Çünkü v7 hücresi manuel girişlere ihtiyaç duyduğum zaman dolduracağım.

ASP.net:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu değişiklik ile:

V7 hücresi boş veya 0 olduğunda, I7 hücresi orijinal formülünüzün sonuç değerini gösterecektir.
V7 hücresi 0'dan büyük olduğunda, I7 hücresi 0 değerini gösterecektir.

ASP.net:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Bu değişiklik ile:

V7 hücresi boş veya 0 olduğunda, I7 hücresi orijinal formülünüzün sonuç değerini gösterecektir.
V7 hücresi 0'dan büyük olduğunda, I7 hücresi 0 değerini gösterecektir.

Merhaba Üstadım,

Sizin formülü uyguladığım zaman ;

V7 hücresi boş olduğu zaman ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere I7 hücresinde hata almaktayım.

1718255968238.png

Boş olunca ne gelmesi gerek

Boş olunca ne gelmesi gerek

Merhaba Üstadım.

V7 hücresi boş olduğu zaman orginal formülüm sonuçlarını versin v7 hücresine 0 değerini girdiğimiz zaman 0 değerini versin.

Şöyle ki ;

=EĞERHATA(EĞER(V7<=0;ÇOKETOPLA(Envanter!Q:Q;Envanter!C:C;C7;Envanter!J:J;D7;Envanter!A:A;$L$3)/G7;V7);0)

Formülüm V7 hücresi 0 dan küçükse ; envanter sayfasındaki verileri topluyor ve G7 hücresine bölüyor.

V7 hücresi 0 dan büyükse ; v7 hücresindeki veriyi getiriyor.

Olmasını istediğim ise ; hücre boş ise bu formüllerin geçerliliği ile birlikte v7 hücresi 0 ise I7 hücresi de 0 olsun istiyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri