• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü E-Fatura bilgilerini excele alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

umit1907

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,
elimizde XML formatında e fatura dosyaları var buradaki bilgileri excele almak istiyorum ama bazı veriler base64 formatında şifrelenmiş bu verileri nasıl excele alabilirim bir xml örneği ekliyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• nevv.zip
    190.7 KB · Gösterim: 8
Merhabalar,
elimizde XML formatında e fatura dosyaları var buradaki bilgileri excele almak istiyorum ama bazı veriler base64 formatında şifrelenmiş bu verileri nasıl excele alabilirim bir xml örneği ekliyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Deneyiniz; Fatura ID no ile sayfa oluşur ve veriler aktarılır

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• test.zip
    227.7 KB · Gösterim: 1
Deneyiniz; Fatura ID no ile sayfa oluşur ve veriler aktarılır

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
yardımınız için teşekkürler faturada ödenecek toplam tutar olarak "Ödenecek Tutar(TL) 267.988,27 TL" var ama burada gelmiyor bu bir örnek ben faturadaki tüm alanları almak istiyorum.

PowerQuery ile böyle bir sonuç elde ediliyor. Beklentinizi karşılar mı bilemiyorum.

Ekli dosyalar

• e-fatura.xlsx
    20.9 KB · Gösterim: 2
yardımınız için teşekkürler faturada ödenecek toplam tutar olarak "Ödenecek Tutar(TL) 267.988,27 TL" var ama burada gelmiyor bu bir örnek ben faturadaki tüm alanları almak istiyorum.
xml dosyanızda Ödenecek Tutar(TL) 267.988,27 TL şeklinde bir veri olmadığı için gelmiyor

Deneyiniz

Ekli dosyalar

• test.zip
    216.9 KB · Gösterim: 3
Çözüm
PowerQuery ile böyle bir sonuç elde ediliyor. Beklentinizi karşılar mı bilemiyorum.
Çok teşekkürler elinize sağlık istediğimi power querylede uğraştım ama beceremediydim güzel olmuş elinize sağlık.. Ama siz PDF'den almışınız galiba XML'den deyil.

Evet,pdf ten aldım. Ama sanırım vba ile işlem tamam olmuş zaten

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri