• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dynamic Seçenek Düğmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Yeni Üye
Aldığı beğeni
117
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

Dosyamın KÖMMER sayfası üst satırdaki seçenek düğmeleriyle gerekli satırlara ulaşmaktayım ancak satır sildiğimde ya da eklediğimde verilerin ilgili satırı sapmaktadır. Bunun için yapabileceğimiz dynamic kod var mıdır?

Ekli dosyalar

Çözüm
Ürün Koduna göre gidemez miyiz hocam?
Her ürünün kodu farklı ama aynı koda ait ürünlerin de renkleri farklı. Yani b sütununda da tenkleri mevcut.
Ürün kodu aynı olanların da dolgu renkleri farklı.
istediğiniz yaptım. baya uğraştırdı ama oldu. Artık satır silseniz de doğru adrese gidecektir. Dinamik şekilde çalışır kod.
siz seçenek düğmesinde şuraya tıklayınca direkt şu satıra gitsin kodu yazmışsınız. Seçeneklerde yazan değerleri tabloda ilgili sütunda ilk bulduğu yere gitmesi kodun mantıgına daha uygun. Böyle kod yazılabilir ama sizin seçeneklerde ayırt edici bir şey yok. ne tabloda yazan renge göre ne de koda göre benzersiz bir yapı var. koda göre gidelim desek aynı kod birden fazla renk için geçmiş. Renkte yazan ada göre gitsek bu seferde birden fazla seçenek aynı renk adını kullanıyor. Benim aklıma çözüm gelmedi açıkcası. Akıl akıldan üstündür. Öneriler gelir.

Konu Sahibi
Her ürünün kodu farklı ama aynı koda ait ürünlerin de renkleri farklı. Yani b sütununda da tenkleri mevcut.

istediğiniz yaptım. baya uğraştırdı ama oldu. Artık satır silseniz de doğru adrese gidecektir. Dinamik şekilde çalışır kod.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri