• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü DÜŞEYYIĞ (VSTACK) ile Çoklu Sayfa Birleştirme (Office 365)

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

izelkaya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Herkese selamlar, iyi forumlar.Şirkette her ay için ayrı sekmelerde (Ocak, Şubat, Mart...) birebir aynı sütun yapısına sahip satış raporları tutuluyor. Benim amacım, bu sekmelerdeki verileri "Ana_Rapor" sayfasında alt alta tek bir tabloda birleştirmek.Normalde bunun için makro yazıyorduk ya da Power Query kullanıyorduk ama Office 365 ile gelen yeni DÜŞEYYIĞ (VSTACK) fonksiyonunun bu işi saniyeler içinde yaptığını duydum. Formülü yazıyorum fakat ayların başlık satırları da sürekli araya kaynıyor ve tablonun ortasında tekrar ediyor. Üstelik boş olan satırları da çekip ana sayfada koca bir sıfır (0) yığını oluşturuyor.Araya başlıkları sokmadan ve boş satırları eleyerek sadece dolu verileri alt alta dizecek temiz bir DÜŞEYYIĞ + FİLTRE kombinasyonunu nasıl kurabiliriz?
Örnek dosyamı ekte paylaşıyorum.

Çözüm
Herkese selamlar, iyi forumlar.Şirkette her ay için ayrı sekmelerde (Ocak, Şubat, Mart...) birebir aynı sütun yapısına sahip satış raporları tutuluyor. Benim amacım, bu sekmelerdeki verileri "Ana_Rapor" sayfasında alt alta tek bir tabloda birleştirmek.Normalde bunun için makro yazıyorduk ya da Power Query kullanıyorduk ama Office 365 ile gelen yeni DÜŞEYYIĞ (VSTACK) fonksiyonunun bu işi saniyeler içinde yaptığını duydum. Formülü yazıyorum fakat ayların başlık satırları da sürekli araya kaynıyor ve tablonun ortasında tekrar ediyor. Üstelik boş olan satırları da çekip ana sayfada koca bir sıfır (0) yığını oluşturuyor.Araya başlıkları sokmadan ve boş satırları eleyerek sadece dolu verileri alt alta dizecek temiz bir DÜŞEYYIĞ + FİLTRE...
, Örnğin Ocak sekmesinde A2 hücresini seç Ekle>Tablo ile tabloya dönüştür. Tabloya Tablo1 adını alacaktır.
Şubat sekmesinde de aynı işlemi uygula, bu tablo ise Tablo2 adını alacaktır.
Ana Rapor sekmesinde A2 Hücresine aşağıdaki formülü yazın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Aynı işlemi diğer ay sekmelerine de uygulayın ve formülü ona gre değiştirin.
Not Tablolarda değiştirme, silme ve ekleme yaparsanız Ana raporda algılayacaktır.

Herkese selamlar, iyi forumlar.Şirkette her ay için ayrı sekmelerde (Ocak, Şubat, Mart...) birebir aynı sütun yapısına sahip satış raporları tutuluyor. Benim amacım, bu sekmelerdeki verileri "Ana_Rapor" sayfasında alt alta tek bir tabloda birleştirmek.Normalde bunun için makro yazıyorduk ya da Power Query kullanıyorduk ama Office 365 ile gelen yeni DÜŞEYYIĞ (VSTACK) fonksiyonunun bu işi saniyeler içinde yaptığını duydum. Formülü yazıyorum fakat ayların başlık satırları da sürekli araya kaynıyor ve tablonun ortasında tekrar ediyor. Üstelik boş olan satırları da çekip ana sayfada koca bir sıfır (0) yığını oluşturuyor.Araya başlıkları sokmadan ve boş satırları eleyerek sadece dolu verileri alt alta dizecek temiz bir DÜŞEYYIĞ + FİLTRE kombinasyonunu nasıl kurabiliriz?
Örnek dosyamı ekte paylaşıyorum.
Alternatif;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Her iki hocama da değerli vakitlerini ayırıp cevap verdikleri için çok teşekkür ederim.

SNNAY hocam, tam olarak hayal ettiğim ve aradığım çözümü yazmışsınız, elinize sağlık. FİLTRE kombinasyonu sayesinde ne araya başka ayların başlıkları girdi ne de o sinir bozucu sıfır yığınları kaldı. Tamamen dinamik ve tertemiz bir birleşik tablom oldu. Sayenizde her ay makro çalıştırma derdinden kurtuldum.
Alicimri hocam size de tablolu alternatif mantığı aktardığınız için çok teşekkürler, o da arşivimde harika bir ipucu olarak kalacak.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri