Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Boşluk konusu aklıma gelmişti aslında. A sütununu kontrol etmiştim. I sütunundaki isim soyisimleri, isim ve soyisim olan hücreleri 1 boşlukla birleştirerek oluşturdum. Şimdi bakıyorum da J sütunundaki isimlerin sonunda 2 boşluk var, birde ben ekledim 3 boşluk olmuş. Bu tablonun tamamında 5312 satır var. İsim'lerin sonlarındaki boşlukları silmenin bir kolayı varmı? Tek tek silmek zor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Alakanız için teşekkürler.merhabalar
göndermiş olduğunuz örnekte
* aranılan isim kısmı yani A sütünunda isim ve soy isim arasında tek boşluk var I sütuundaki listede ise isim ve soy isim arasında 3 boşluk var o yüzden H sütununda formül ile yeni liste oluşturuldu
kontrol edermisiniz
Gönderdiğniz tabloya bakmamıştım. Çok özür dilerim. Çözümünüde göstermişiniz çok teşekkürler. Ben bu tablodaki kişileri telefon ve adreslerini csv formatında düzenleyip gmail üzerinden telefonuma yüklüyorum. Tablodaki Türkçe karakterler gmail'e yüklendiğinde bozuluyor. Türkçe karakterleri kullanmayınca arama yapmak zor oluyor. Daha önce yüklediklerimde bu sorun olmamıştı. Ama 2 gündür sabahlara kadar deniyorum 2 karekter hariç diğerleri bozuluyor. gmail'den excel'e aktardıklarımda da türkçe karakterler bozuk aktarıyor, anakonu notepad ile açtığımda karakterler düzgün görünüyor. Kopyala yapıştır ile excel'e aktarıyorum. İşte cvs dosyasını gmail'e yüklediğimde bozuluyor. Bu konuda bir önerin olabilirmi?Boşluk konusu aklıma gelmişti aslında. A sütununu kontrol etmiştim. I sütunundaki isim soyisimleri, isim ve soyisim olan hücreleri 1 boşlukla birleştirerek oluşturdum. Şimdi bakıyorum da J sütunundaki isimlerin sonunda 2 boşluk var, birde ben ekledim 3 boşluk olmuş. Bu tablonun tamamında 5312 satır var. İsim'lerin sonlarındaki boşlukları silmenin bir kolayı varmı? Tek tek silmek zor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Alakanız için teşekkürler.
* 2 nolu mesajdaki örnekte tek tek uğraşmamak için h sütununa formül uygulamıştımBu tablonun tamamında 5312 SATIR var. İsim'lerin sonlarındaki boşlukları silmenin bir kolayı varmı? Tek tek silmek zor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
diğer konu için bir bilgim yok malesef ancak aktarmış olduğunuz bilgi formül içeriyorsa ondan kaynalı olabilirmi acaba aktarmak istediğiniz veriyi kopyalayıp değer yapıştır yaptıktan sonra deneyin.2 gündür sabahlara kadar deniyorum 2 karekter hariç diğerleri bozuluyor