• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü DÜŞEYARA ile iki kritere göre veri getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bertan3687

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar herkese, forumda yeniyim. Excel'de bir satış tablom var. Hem Personel Adı hem de Ay bilgisini eşleştirip karşısındaki satış rakamını çekmek istiyorum. Normal DÜŞEYARA ile sadece isme bakabiliyorum ama bana iki şartı birden sağlayan veri lazım. EĞER ile denedim formül çorbaya döndü, ÇOKETOPLA metinlerde işe yaramıyor zaten. Yardımcı sütun kullanmadan, tek bir hücrede bu iki kriterli aramayı nasıl yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Deneyiniz.
HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
yada dilimleyici ile altoplam alabilirsiniz.
örnek dosya ektedir.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron hocam çok teşekkürler, ellerinize sağlık
Ben ÇOKETOPLA fonksiyonunu sadece düz tabloda toplam almak için kullanıyordum, iki kriterli eşleştirme yapıp veri çekebileceği hiç aklıma gelmemişti. Söylediğiniz formülü örnek dosyama uyguladım. F3 hücresine personeli, F4 hücresine de ayı yazınca tam karşısındaki satış rakamını nokta atışı getirdi.
Hem dizi formülleri gibi dosyayı kasmıyor hem de çok basit bir mantığı varmış. Sayenizde yeni bir ufuk açıldı bende.
Çok sağ olun

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri