Merhaba,
2 liste arasında düşeyara özelliğini kullanmaya çalışıyorum.
İlk başta hepsinde yok hatası alırken sütunları metin biçimine çevirdiğim için düzelmişti.
Ancak aynı listeleri işyerindeki bilgisayarda yapmaya çalışırken
İki liste arasında eşleşmeyenlerde haliyle yok hatası , eşleşenlerde ise BAŞV hatası alıyorum.
bu hatayı nasıl giderebilirim. BAŞV yerine değerleri getirmem lazım.
problemin daha detaylı anlatımı:
Merhaba,
DÜŞEYARA özelliğini kullanarak iki tablo arasında işlem yapmak istiyorum. yapmak istediğim işlem ise şudur:
1.Tabloda Stok Kodu - Barkod - Fiyat bilgileri var
2.Tabloda ise Barkod ve Yeni Fiyat mevcut.
yapmam gereken işlem ise
(Kullandığım önmuhasebe programında liste ile güncellemede STOK KODU - FİYAT baz alarak işlem yapıyor. Ancak üreticilerden gelen listelerde stok kodu haliyle yok, her firmanın kendine özel oluşturduğu bir durumdur stok kodu. Global olan barkodlu haliyle gönderiyorlar. Benim de kendimdeki stok kodlarını gelen yeni fiyatlı barkodlu listeye eşleşik aktarmam lazım ki sorunsuz ve kısa yoldan fiyat güncellemesi yapabileyim.)
2 liste arasında düşeyara özelliğini kullanmaya çalışıyorum.
İlk başta hepsinde yok hatası alırken sütunları metin biçimine çevirdiğim için düzelmişti.
Ancak aynı listeleri işyerindeki bilgisayarda yapmaya çalışırken
İki liste arasında eşleşmeyenlerde haliyle yok hatası , eşleşenlerde ise BAŞV hatası alıyorum.
bu hatayı nasıl giderebilirim. BAŞV yerine değerleri getirmem lazım.
problemin daha detaylı anlatımı:
Merhaba,
DÜŞEYARA özelliğini kullanarak iki tablo arasında işlem yapmak istiyorum. yapmak istediğim işlem ise şudur:
1.Tabloda Stok Kodu - Barkod - Fiyat bilgileri var
2.Tabloda ise Barkod ve Yeni Fiyat mevcut.
yapmam gereken işlem ise
- ya 1.Tabloya barkod üzerinden düşeyara ile 2.tablodan yeni fiyat bilgilerini eşleştirerek çekmek
- ya da 2.Tabloya yine düşeyara ile 1. tablodaki Stok kodlarını barkoda göre eşleştirerek göndermek, (Örneğin 1.tablo yani evnanterde 300 ürün varsa 2.tabloda o 300ürün + 1000 ürün daha var. envanterimde olmayan 700 ürün yok hatası vereceği için sütunda sırala özelliği ile yok hatası verenleri alta alıp silebilirim ve saf envanterimdeki ürünlerin stok kodlu-barkodlu-yeni fiyatlı tablosu kalır.)
(Kullandığım önmuhasebe programında liste ile güncellemede STOK KODU - FİYAT baz alarak işlem yapıyor. Ancak üreticilerden gelen listelerde stok kodu haliyle yok, her firmanın kendine özel oluşturduğu bir durumdur stok kodu. Global olan barkodlu haliyle gönderiyorlar. Benim de kendimdeki stok kodlarını gelen yeni fiyatlı barkodlu listeye eşleşik aktarmam lazım ki sorunsuz ve kısa yoldan fiyat güncellemesi yapabileyim.)