• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Düşeyara #BAŞV hatası alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

uyelik35

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
2 liste arasında düşeyara özelliğini kullanmaya çalışıyorum.
İlk başta hepsinde yok hatası alırken sütunları metin biçimine çevirdiğim için düzelmişti.
Ancak aynı listeleri işyerindeki bilgisayarda yapmaya çalışırken

İki liste arasında eşleşmeyenlerde haliyle yok hatası , eşleşenlerde ise BAŞV hatası alıyorum.
bu hatayı nasıl giderebilirim. BAŞV yerine değerleri getirmem lazım.

problemin daha detaylı anlatımı:
Merhaba,
DÜŞEYARA özelliğini kullanarak iki tablo arasında işlem yapmak istiyorum. yapmak istediğim işlem ise şudur:
1.Tabloda Stok Kodu - Barkod - Fiyat bilgileri var
2.Tabloda ise Barkod ve Yeni Fiyat mevcut.
yapmam gereken işlem ise
  • ya 1.Tabloya barkod üzerinden düşeyara ile 2.tablodan yeni fiyat bilgilerini eşleştirerek çekmek
  • ya da 2.Tabloya yine düşeyara ile 1. tablodaki Stok kodlarını barkoda göre eşleştirerek göndermek, (Örneğin 1.tablo yani evnanterde 300 ürün varsa 2.tabloda o 300ürün + 1000 ürün daha var. envanterimde olmayan 700 ürün yok hatası vereceği için sütunda sırala özelliği ile yok hatası verenleri alta alıp silebilirim ve saf envanterimdeki ürünlerin stok kodlu-barkodlu-yeni fiyatlı tablosu kalır.)
Düşeyara özelliğinin işimi göreceğini düşünerek üzerinde uğraştım. Ancak kendim sıfır bir tablo açarak test amaçlı yaptığımda sorunsuz yapabiliyorken, biri programdan çıktısını aldığım excel ve diğeri üreticiden gelen fiyat listesi eşleşmiyor. # yok hatası alıyorum. Hücreleri metin-sayı gibi ayarlamalar yaparak denedim uygunluğa göre. Ancak yine de daima yok hatası alıyorum. hangi üründe denediysem sonuç aynı. Nerede hata yapıyorum önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

(Kullandığım önmuhasebe programında liste ile güncellemede STOK KODU - FİYAT baz alarak işlem yapıyor. Ancak üreticilerden gelen listelerde stok kodu haliyle yok, her firmanın kendine özel oluşturduğu bir durumdur stok kodu. Global olan barkodlu haliyle gönderiyorlar. Benim de kendimdeki stok kodlarını gelen yeni fiyatlı barkodlu listeye eşleşik aktarmam lazım ki sorunsuz ve kısa yoldan fiyat güncellemesi yapabileyim.)

Ekli dosyalar

• PALMEENVANTERson.xls
    72.6 KB · Gösterim: 8
  • palmegüncelFİYATLİSTESİ (002).xlsx
    49.6 KB · Gösterim: 10
Merhaba
her 2 dosyadaki ISBN sütununu Veri / Metni sütunlara dönüştür ile biçimlendirip işlevi tekrar yazın. Bu 2 veri aynı biçimde değil.
Liste oluşturduktan sonra olmayan değerler için gelen #YOK hatası için isterseniz EĞERHATA işlevini formülünüzün başına ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Merhaba ekte yapılmıştır. Öncelikle her iki dosyanın uzantısı aynı olması lazım. (xls ve xlsx ayrı )
aynı olması için xlsx yaptım. daha sonra formülleri yazdım. formülleri ayrı dosyadan alarakta yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Copy of PALMEENVANTERson.xlsx
    85.7 KB · Gösterim: 13
Merhaba
her 2 dosyadaki ISBN sütununu Veri / Metni sütunlara dönüştür ile biçimlendirip işlevi tekrar yazın. Bu 2 veri aynı biçimde değil.
Liste oluşturduktan sonra olmayan değerler için gelen #YOK hatası için isterseniz EĞERHATA işlevini formülünüzün başına ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Merhaba, her ikisi de aynı dosya formatı ve aynı hücre formatı olmasına rağmen aynı hatayı almaya devam ediyorum.

Merhaba ekte yapılmıştır. Öncelikle her iki dosyanın uzantısı aynı olması lazım. (xls ve xlsx ayrı )
aynı olması için xlsx yaptım. daha sonra formülleri yazdım. formülleri ayrı dosyadan alarakta yapabilirsiniz.
Merhabalar ilginize teşekkürler. Ancak A dosyasının eşlemesi A dosyasına yapılmış. Sorun A dosyasındaki veriyi B dosyasına çekebilmekte. İlginize desteğinize yine de teşekkürler. Yeniyim çok komplike işlemlerde hata alıyorum.

1630408077591.png
Farkettiğime göre düşeyara komutu çalışıyor bulmada da sıkıntı yok. #YOK yazanlar bulamadıkları BAŞV yazanlar buldukları.
Ancak oraya sonucu getirmiyor. Sütun formatında sorun var sanırım. Ama her yolu denedim çare olmadı.

Merhaba, her ikisi de aynı dosya formatı ve aynı hücre formatı olmasına rağmen aynı hatayı almaya devam ediyorum.
Su anda pc de değilim. Belirttiğim şekilde bem uyguladım ve eşleşenleri getirdi. Gün içinde diğer arkadaşlarımdan çözüm gelecektir. Olmaz ise akşam dosyayı gönderirim.

Kazara işlemi tamamladım. Ancak aynı uygulamayı başka listelere de yapacağım. Yanıtlarınızı bekliyorum teşekkürler

Umarım işinizi görür.

Ekli dosyalar

• Palme-excelcozum.xlsx
    72.9 KB · Gösterim: 26
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri