• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Dosyanın makroların çalıştırılmadığı zaman açılmasını veya değişiklik yapılmasını engelleme

ahmetozen34

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşlar,

Örnek dosyamda makro kod yazıyor. Bu dosya bir çalışan tarafından veri girişi yapılmak için kullanılacak mesela. Bu dosyaya veri girişi yapacak kişininin makroları devre dışı bırakarak dataları değiştirmesini istemiyorum. Yani makro çalışmazken bu dosya hiç açılmasın veya çalışmasın.
Aryıca makro açık bir şekilde dosyayı açtığında da herhangi bir şekilde devre dışı bırakamasın dosyayı. Makroya hata yaptırarak çalışmasını engelleyemesin veya makronun içeriğini değiştiremesin istiyorum.
**Dosya'da yazılan makro ile bugünden önceki tarihlerdeki dataların değiştirilmesi engelleniyor.

Bu konuların bir arada yapılması konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

• Örnek Dosya.xlsm
    159.9 KB · Gösterim: 2
hocam mantığın yanlış olmuş bence. Exceline sayfa koruması ve calışma kitabı koruması koy. Makrolara

Sub auto_open ()
Araya sayfa korumayı ve çalışma kitabı kormasını kaldıran makroru yaz.
End Sub

Buradaki amacımız nedir. Eğer excelde açılışta makrolar çalışmaz ise excel korumalı açılacak ve kulanıcı hiç bir işlem yapamayacak. Excelde makrolar çalışırsa auto open kodu otomatik çalıştığı için açılışra senin yazdığın kod korumaları kaldıracak kullanıcı işlem yapabilecek

hocam mantığın yanlış olmuş bence. Exceline sayfa koruması ve calışma kitabı koruması koy. Makrolara

Sub auto_open ()
Araya sayfa korumayı ve çalışma kitabı kormasını kaldıran makroru yaz.
End Sub

Buradaki amacımız nedir. Eğer excelde açılışta makrolar çalışmaz ise excel korumalı açılacak ve kulanıcı hiç bir işlem yapamayacak. Excelde makrolar çalışırsa auto open kodu otomatik çalıştığı için açılışra senin yazdığın kod korumaları kaldıracak kullanıcı işlem yapabilecek
Hocam dosyada zaten koruma altında olan dosyalarım da olabilir. O zaman sayfaların korumasını sağlayan kodu her sayfaya özel yazmam gerekli. Bu kodlamayı yapabilecek birisi varsa sevinirim.

Hocam dosyada zaten koruma altında olan dosyalarım da olabilir. O zaman sayfaların korumasını sağlayan kodu her sayfaya özel yazmam gerekli. Bu kodlamayı yapabilecek birisi varsa sevinirim.
Tam istedigimi anlatamadım galiba hocam. Şöyle düşün senin A sayfasinda verilerin var ve makrolar calismazsa bu A sayfasinda islem yapılmasın istiyorsun. Simdi sen exceli acinca A sayfasinin korumasuni otomatik olarak kaldiracak bir makro yazacaksin. Excelo kapattiginda da A sayfasini tekrar korumali yapacak makro da ekle. Exceli acinca makrolar calismazsa A sayfasi korumadan cikamayacagi icin A sayfasinda islem yapamayacak kisi. Makrolarin calisip sayfa korumasının kalkmasi gerekli. Bu kurguya yaparsan makroları calistirmaj zorunda kalir. Bu dedigim kod basit bir kod. Chat gpt ye yazdırabilirsin

Tam istedigimi anlatamadım galiba hocam. Şöyle düşün senin A sayfasinda verilerin var ve makrolar calismazsa bu A sayfasinda islem yapılmasın istiyorsun. Simdi sen exceli acinca A sayfasinin korumasuni otomatik olarak kaldiracak bir makro yazacaksin. Excelo kapattiginda da A sayfasini tekrar korumali yapacak makro da ekle. Exceli acinca makrolar calismazsa A sayfasi korumadan cikamayacagi icin A sayfasinda islem yapamayacak kisi. Makrolarin calisip sayfa korumasının kalkmasi gerekli. Bu kurguya yaparsan makroları calistirmaj zorunda kalir. Bu dedigim kod basit bir kod. Chat gpt ye yazdırabilirsin
Hocam söylediğin yöntemi uyguladım. Makroları engellersem dosya kilitli kalıyor. Ancak istediğim diğer konu ise dosyayı kullanacak kişi makro kodlarını değiştiremesin veya sonradan makroları durduramasın istiyorum. Makrolara müdahale ederek benim yazdığım kodları bozamasın istiyorum.

Geri