• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Dört ayrı fiyattan en düşük fiyatı bulma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
137
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Ekran göndermiş olduğum ve ek'te gönderdiğim dosyada 3 ayrı firma vardı ve 3 ayrı firmanın T Sütununda en düşük fiyatı veren firmayı hesaplatabiliyordum herhangi bir sorun yoktu.

1741676918799.png

Ben buraya ayrı bir sütun ekledim P ve Q sütunlarını ayrı bir firma eklemek için ve bu sütunları formüle entegre ettim.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Göndermiş olduğum dosyada ilk elektrik sayfasında sıkıntı yok ama diğer sayfalarda en düşük fiyat olmasına rağmen formül 0 olarak getiriyor. Nerede yanlış yaptım acaba?

1741677070099.png

Formülü revize hakkında desteğinizi rica ederim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba Üstadlarım,

Ekran göndermiş olduğum ve ek'te gönderdiğim dosyada 3 ayrı firma vardı ve 3 ayrı firmanın T Sütununda en düşük fiyatı veren firmayı hesaplatabiliyordum herhangi bir sorun yoktu.

Ekli dosyayı görüntüle 32679

Ben buraya ayrı bir sütun ekledim P ve Q sütunlarını ayrı bir firma eklemek için ve bu sütunları formüle entegre ettim.

HTML:
Kod:

Göndermiş olduğum dosyada ilk elektrik sayfasında sıkıntı yok ama diğer sayfalarda en düşük fiyat olmasına rağmen formül 0 olarak getiriyor. Nerede yanlış yaptım acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 32680...
Merhaba Üstadlarım,

HTML:
Kod:

Ekli dosyayı görüntüle 32680

Formülün diğer sayfalarda çalışmama sebebini bulamadım. İsterseniz Elektrik sayfasını çoğaltıp çoğalttınız sayfadaki Firma adlarını değiştirin. O sayede aşabilirsiniz. Diğer alternatif olarak dosyanın tablo formatı biraz yanlış olmuş gibi geldi.
Marangoz sayfasının formatını değiştirdim biraz. Toplam tutarları sona aldım. O şekilde formül yazdım. Kontrol edersiniz hoşunuza giderse tüm sayfaları o formata çevirebilirsiniz. Formüller daha kısa olmuş olur hem.
Screenshot_72.jpg

Ekli dosyalar

Merhaba Üstadlarım,

HTML:
Kod:

Ekli dosyayı görüntüle 32680

üstteki çözümde tablo formatını değiştirip çözüm yapmıştım. Alttaki dosyada ise senin tablo formatını değiştirmeden başka bir formül kullanarak çözüm sağladım. İndirip kullanabilirsiniz. İster üstteki dosyayı ister alttaki dosyayı kullanınız.
Screenshot_73.jpg

Ekli dosyalar

Çözüm
Merhaba
365 sürümü için formül çok daha kısa ve dinamik olur. Mobilde yazmak çok pratik olmadığı için yazamadım.

Konu Sahibi
üstteki çözümde tablo formatını değiştirip çözüm yapmıştım. Alttaki dosyada ise senin tablo formatını değiştirmeden başka bir formül kullanarak çözüm sağladım. İndirip kullanabilirsiniz. İster üstteki dosyayı ister alttaki dosyayı kullanınız.
Ekli dosyayı görüntüle 32688

Merhaba Sayın volki_112 ,

Öncelikle cevabın ve çözümün için teşekkür ederim.

Ama bizim şirketin şablonu yani tablo formatı bu şekilde bunu değiştiremeyiz.

Öncelikle cevabın ve çözümün için teşekkür ederim.

Ama bizim şirketin şablonu yani tablo formatı bu şekilde bunu değiştiremeyiz.
hocam ERKAN YILMAZ 3 numaralı mesajda sizin tablo formatınızı değiştirmeden çözümü sağladım. 5 numaralı mesajda da kullandığım formül var.
Lütfen mesaj akışlarını iyi okuyun. Çözüm sağlandı zaten.

Konu Sahibi
hocam ERKAN YILMAZ 3 numaralı mesajda sizin tablo formatınızı değiştirmeden çözümü sağladım. 5 numaralı mesajda da kullandığım formül var.
Lütfen mesaj akışlarını iyi okuyun. Çözüm sağlandı zaten.

Şimdi tekrardan kontrol ettim dosyayı şu anda sıkıntı yok. Kusura bakma dosyayı atlamışım.

Teşekkür ederim. Ellerine sağlık...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri