• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Dolap eşya takip programı

endless033

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
19
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
arkadaşlar şablonu hazırladım fakat makro kodda çok ileri derecede değilim yapılması gerekenleri ekteki ana menü sayfasında en altta belirttim ilginiz için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• DOLAP.xlsx
    17.9 KB · Gösterim: 10
arkadaşlar şablonu hazırladım fakat makro kodda çok ileri derecede değilim yapılması gerekenleri ekteki ana menü sayfasında en altta belirttim ilginiz için şimdiden teşekkürler
Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-DOLAP.xlsm
    34.3 KB · Gösterim: 8
16 dolaba kayıt girdiğimde 6 numarayada dolu gibi yeşil renk yakıyor ,dolap numarasını yazdığımda sorgula dediğimde o dolaptaki bilgleri alta yada plaka getirdiğimde alt satıra bilgi getirmesi gerekirken ana başlık siliyor 2 defa basında üsteki satırı siliyor.

veri kaydettikten sonra dolu dolap yeşil yanınca üstüne tıklamayla yan tabloda sorgulama ve veri kaydet satırıyani (M6) satıra dolu dolap bilgileri gelir hem görürüz hemde teslim alma tarihi yazınca beri kaydet diyince var olan bilgiyi günlerkler bilgileri getirse daha iyi olur yan

özetle sunu diyebilirim bir kişi geldiğinde dolaba eşyasını bıraktığımda tüm bilgileri kaydetmesi o dolaptaki kişi geri teslim aldığında daha önceki kaydedilen veriye teslim alma tarihi eklemesi dolu dolap yeşil yanması o olmuş fakat 16 veri girdimde 6 numayıda yeşil yapması oluyor araç plakası sorgusu yaptığımda da alt satıra o plakayla kaç söför işlem yatıysa bilgiyi listelemesi

16 dolaba kayıt girdiğimde 6 numarayada dolu gibi yeşil renk yakıyor ,dolap numarasını yazdığımda sorgula dediğimde o dolaptaki bilgleri alta yada plaka getirdiğimde alt satıra bilgi getirmesi gerekirken ana başlık siliyor 2 defa basında üsteki satırı siliyor.

veri kaydettikten sonra dolu dolap yeşil yanınca üstüne tıklamayla yan tabloda sorgulama ve veri kaydet satırıyani (M6) satıra dolu dolap bilgileri gelir hem görürüz hemde teslim alma tarihi yazınca beri kaydet diyince var olan bilgiyi günlerkler bilgileri getirse daha iyi olur yan

özetle sunu diyebilirim bir kişi geldiğinde dolaba eşyasını bıraktığımda tüm bilgileri kaydetmesi o dolaptaki kişi geri teslim aldığında daha önceki kaydedilen veriye teslim alma tarihi eklemesi dolu dolap yeşil yanması o olmuş fakat 16 veri girdimde 6 numayıda yeşil yapması oluyor araç plakası sorgusu yaptığımda da alt satıra o plakayla kaç söför işlem yatıysa bilgiyi listelemesi
Deneyiniz.. Sno, malzeme teslim tarihi-saati ve malzeme alım tarih-saati otomatik dolduruluyor giriş yapmayınız

Ekli dosyalar

• DLP.xlsm
    37.3 KB · Gösterim: 3
Deneyiniz.. Sno, malzeme teslim tarihi-saati ve malzeme alım tarih-saati otomatik dolduruluyor giriş yapmayınız
1- bilgileri doldurduktan sonra malzeme ver dediğimizde 1 kaç defa malzeme vere tıklayınca alt alta aynı dolap numarasını mükerrer kayıt oluşturmaması gerek yani bir kere malzeme verdikten sonra

Malzeme teslim aldıktan sonra dolap boşalınca tekrardan verilebilsin

2-malzeme al dediğimizde önceki kaydın teslim alma tarihi saati yazması yeterli farklı satır açmamasını engellemeliyiz.

3-veri temizle dediğimde m7-y7 arasını da temizliyor o ara boş kalsın koddan m6 düzelttim fakat arada yine temizledi onu çözemedim

4-örnek veriyorum 1,2,3,4 önceden kayıt olduysa dolap numarası olarak dataya en son 4 dolap numaraya sorgu yaptığımda sadece 4 numarayı listeye getirmesi gerekirken ondan önceki 1,2,3,4 dahi hepsini getiriyor sorgulamadaki amaç en sondaki teslim alınmayan Dolaptaki kişi bilgilerini görmek

5-son olarak soldaki dolap numarasını tıklayarak m6-y6 arasını kayıtlı dolap bilgileri getirmesi yapabiliriz o şekilde de yapa biliriz oda kolaylık sağlar mümkünse tabi o satıra getirince bilgiyi malzemeyi teslim al deyince aynı satıra tarih saati yazması yeterli olur .

elinize sağlık sonuca baya yaklaştık size çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için

Geri